Как можете да се научите да бъдете по-щастливи?

Как можете да се научите да бъдете по-щастливи?

Да бъдещ щастлив е трудно. Чувството не е даденост, а трябва да се работи за постигането му. Ето няколко съвета, които биха ви помогнали да се научите да бъдете по-щастливи.

1. Починете си от социалните медии

Естествено е да искаме това, което имат другите хора, защото имаме "огледални неврони", които ни инструктират да правим точно това - и социалните мрежи ги кара да стрелят. Тогава, ако не бъдем като нашите идоли, можем да се почувстваме като провал. Не е нужно да захвърляте телефона си или да приключите със социалните мрежи завинаги, но опитайте да дадете почивка на тези огледални неврони, като правите по-малко посещения в огледалната зала на Фейсбук и Инстаграм.

2. Спете повече

Лесно е да не приоритизирате почивката, но достатъчното сън може значително да увеличи нивата ви на щастие. В своите изследвания върху благосъстоянието академиците Даниел Канеман и Алън Б. Крюгер откриват пряка връзка между качеството на съня и цялостното щастие. Опитайте да си наложите конкретно време за лягане за седмица или две и бъдете строги.

3. Бъдете добродетелни

Стоиците казват, че ако не съгрешим, няма за какво да се чувстваме виновни. Следователно добродетелта е ключът към щастието! Единственият начин да стигнем до щастието е ако сме честни със себе си за това къде са нашите морални недостатъци. Ако знаем причината, можем да променим поведението си.

4. Намерете нещо, по което да се запалите

Става въпрос за това къде искаш да бъдеш и кой искаш да станеш. Докато знаете това, можете да продължите пътуването си. И това е пътуването, за което ще бъдете развълнувани, задвижвани и страстни, защото можете да видите светлината в края на тунела. Намерете страстта си в живота и я преследвайте с решителност.

5. Приемете страданието

Често се опитваме да заглушим или потиснем гнева или болката. Вместо да отричате страданието, опитайте да го приемете. По-лесно е да се каже, отколкото да се направи, но това просто ще ви помогне да се почувствате по-щастливи. Лошите неща през целия ни живот ... те са пукнатините, през които прониква светлината.

6. Наслаждавайте се на момента

Обичайте нещата, които са навсякъде около нас. Трябва да се опитаме да се наслаждаваме на всяка стъпка, всеки дъх и всяка хапка храна. По време на пътуването до работа, огледайте се около себе си и признайте чудесата около вас. Съзерцанието и медитацията също могат да помогнат да се научите да се наслаждавате тук и сега.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay