Какво да правим, ако партнорът ни гледа прекалено много филми за възрастни?

Какво да правим, ако партнорът ни гледа прекалено много филми за възрастни?
Canva

Филмите за възрастни предизвикват смесени мнения от обществото. Докато някои хора им се наслаждават и смятат, че те са подходящ начин да разнообразим сексуалния си живот, то други са твърдо против и не биха приели партньорът им да потребява подобно съдържание.

Дори и да сте напълно съгласни с това партньорът ви да гледа порно филми, то къде е границата между нормалното и прекаленото? Ако вашият партньор гледа прекалено много филми за възрастни и това влияе отрицателно на вашата връзка или ви предизвиква загриженост, е важно да се справите с тази ситуация по най-добрият начин. Ние имаме няколко предложения за вас:

Открит разговор

Започнете разговор с партньора си за това как се чувствате по отношение на този негово навико. Бъдете честни и изразете своите чувства и опасения без да обвинявате. Питайте го за мнението му и защо гледа тези филми.

Слушайте

Послушайте внимателно какво има да каже партньорът ви. Може да има конкретни причини за това, които може да не сте знаели. Разбирането на неговите мотиви може да помогне за решаването на проблема.

Намерете компромис

След като сте изразили своите чувства и чули мнението на партньора си, опитайте се да намерите компромис, който да удовлетвори и двамата. Може да се договорите за определени ограничения по отношение на времето, което партньорът ви отделя за гледане на такива филми.

Потърсете професионална помощ

Ако проблемът продължава да създава напрежение и не можете да намерите общ език, може да бъде полезно да се обърнете към лицензиран сексолог или терапевт, който да ви помогне да се справите с тази ситуация.

Работете върху връзката си

Поддържането на здрава и открита комуникация във връзката е от съществено значение. Разговорите за нуждите, желанията и границите на всяка страна трябва да се случват редовно.

 

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay