Какво е общото между бельото, здравето и науката

Общото между бельото и здравето

Какво е общото между бельото, здравето и науката

Шоколад срещу ванилия. Черно срещу бяло. Лаптоп срещу настолен компютър. В различни моменти от живота ни, ние всички се вричаме в един вкус, марка, аромат, модел и т.н. Това важи и за отдела за бельото, където жените трябва да решават и залагат – прашки срещу... всичко останало.

 

Всъщност направете си проучване като попитате жените за позицията им и ще откриете, че някои от тях са яростно за прашките, а други яростно против, няма средно положение. Прашка-ентусиастите ще ви кажат, че няма друг по-удобен и сигурен начин да се предпазиш от неприятните ръбове, които се образуват по дупето, през панталона.

 

Противниците на миниатюрното бельо от своя страна, ще ви кажат, че освен че са неудобни, прашките правят жените податливи към инфекции и други неприятни състояния.

 

Ако някога сте имали инфекция на пикочните пътища, която от 50 до 80 % от жените са имали поне веднъж в живота си – без съмнение сте чували от докторите си, че не бива да носите стринг. Но дали наистина този конкретен тип бельо увеличава риска от подобни здравословни проблеми?

 

Има причина много хора да смятат прашките за кандидат предвестник на бактерии. Както другите видове бельо, така и те са предназначени да предпазват много нежни части от тялото от грубия екстериор на дрехите. Разликата обаче е, че прашките са само една тънка лентичка от плат, която навлиза по местата ни повече от всеки други тип бикини. Така, ако се мърдат постоянно, както когато ходим – тънката лентичка се превръща в удобен транспорт за бактерии, които от задните ни части спокойно могат да отидат към влагалището, уретрата, пикочния мехур и дори по-надалеч, ако не се лекува навреме.

 

Освен, че са потенциално превозно средство за инфекциозни бактерии, прашките са направени от материал, който сам по себе си може да раздразни деликатната тъкан, до която се докосва, което може да доведе до възпаление и евентуална инфекция.

 

Деликатното бельо често се свързва и с гъбични инфекции поради същата бактериално окуражаваща причина, както и с външни хемороиди, поради изтриване на нежната тъкан около дупето.

 

Парадоксалното е, че въпреки че е много възможно носенето на прашки да доведе до подобни здравословни проблеми, нищо от това не е научно доказано.

 

Има няколко изследвания през годините, които разглеждат вероятната връзка между инфекции и поведенчески фактори като тесни панталони, стринг и други модни тенденции.

 

Реално погледнато, сами по себе си прашките трудно могат да навредят на жена, която иначе е в перфектно здраве. Но ако сте предразположени към инфекции на пикочните пътища или други или ако сами установите, че такъв тип бельо ви дразни и ви създава чувство за некомфрот, може би просто трябва да го прибягвате до него възможно най-рядко. Препоръчително е дори, да поговорите с вашия лекар, за да разберете дали конкретен рисков фактор ще се повлияе от избора ви на бельо.

3 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 24.10.2013|12:04
"Има няколко изследвания през годините, които разглеждат вероятната връзка между инфекции и поведенчески фактори като тесни панталони, стринг и други модни тенденции." - това е вярно, някои тесни панталони, поли, както и бельо могат да доведат до неприятни инфекции. Затова трябва да се внимава. Дрехите трябва да носят комфорт, а не са гъзарим с тях.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay