Лято е, време за изключване

Разтоварете мислите и куфарите си от всичко излишно

Лято е, време за изключване

Едно такова трепетно ми е, сякаш лято не е имало от много години, а с неговата липса непростимо съм се отдалечила от морето. Шумът на вълните в ушите ми стана нетърпим още с първия горещ ден в София, т.е. от два месеца се приготвям мислено за наближаващия кеф. Има ли нещо друго, което да можете да сравните с нищоправенето на плажа и всички последващи удоволствия? За мен нещата, които доставят такова несравнимо удоволствие са много малко... Може би защото не живеем по ширините на вечното лято, а и всички ние, които нямаме късмета да сме родени близо до морето, сме като отвързани през лятото и някак си все на изток ни влече.

Където и когато да решите да се отдадете на флирт с морето, трябва да имате предвид едно нещо – нищо не е задължително. Обикновено за важни неща, които все забравяме, се смятат сешоарът, няколкото чифта обувки и документите. Ние, обаче, казваме твърдно "не" на досегашното претоварване с предмети и мисли, така че – ето какво ще направи ваканцията ви готина.

Ограничете багажа. Няма нищо по-хубаво от минимум тежест и максимум удобство. По-скоро се сбогувайте с всичко излишно и приемете принципа на хипарите – че всичко, което ви е нужно, е на гърба ви – свеж топ, къси панталонки и нещо леко за краката, колкото да не ви пари пясъка. Не ме разбирайте погрешно, душ гелът и задължителните мазила за след плаж са повече от необходими, най-малкото за да сте чисти, а след това – за да ухаете добре. Другото, което остава е минималистичното бельо от леки материи и в свежи цветове. И, задължително – уханието, което обожавате. Ако нямате вдъхновение за избор на нов парфюм, ви даваме два жокера: последният Daisy на Marc Jacobs – лек, свеж и запомнящ се, и супер женствения с аромат на ванилия и бисквити Peach Blossom на Tommy Hilfiger.

Това, което в никакъв случай не бива да забравяте на нощното си шкафче е нагласата си, че покрай морския бряг всичко ще бъде не-на-всяка цена, непринудено, усмихнато и леко. Ако решите да свалите горнището – още по-добре. Морският пясък е най-добрия ексфолиант, а колкото повече места позволите на слънцето да докосне, толкова по-запомняща се ще бъде почивката ви. Защото ще можете да виждате в огледалото спомените си от нея дълго след като се завърнете у дома.

Бъдете смели и оставете всичко излишно в града – трите чифта джинси, всичките си документи, заедно със задграничния паспорт (който винаги смятате, че може да ви потрябва, знае ли човек), всички електронни джаджи, снимките на старото си гадже и разочарованията си (все-от-нещо...). Лятото е време за изключване – първо направете това с хладилника вкъщи, а след това и с главата си. Позволете си да мислите в розово, ако трябва – купете си и от онези очила, които всички наричат измамни. И помнете – само сега, само през този сезон и само на морския бряг – те казват истината.

 

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 05.07.2011|11:47
Лятото е любимият ми сезон, който между другото тази година упорито ни подминава! Най-любимото ми занимание през най-топлия сезон за годината е да лежа на плажа с книга в ръка и да се радвам на топлината която обгръща цялото ми тяло. За хората родени далеч от морето това време на годината е най-чаканото и жадуваното. Дано се стопли по-бързо, за да можем да се нарадваме на морето и тази година!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay