Няколко ежедневни неща, които вероятно правите грешно

Няколко ежедневни неща, които вероятно правите грешно
Pexels

Има неща, които правим ежедневно и рядко се замисляме точно как ги правим. 

Например пиенето на чай. Обикновено не ни се чака 5 или 10 минути чаят да се запари и изстискваме пакетчето с помощта на лъжичката. Когато изстискате пакетче чай обаче, освобождавате твърде много танини в напитката си. Танините са молекули, които се намират в много плодове и зеленчуци, като нарове, горски плодове, ядки, бобови растения, карамфил или ванилия. Когато правите нещата по правилния начин и чакате, повечето от танините остават в пакетчето. Когато изстискате, това води до същите резултати като прекомерното накисване на чая. Става твърде горчив и може да оцвети зъбите ви.

Не белете бананите от стъблото надолу. Правете го като маймуните и вървете отдолу нагоре. Стиснете върха на плода с палец и показалец. Това ще разцепи обелката, без да смачкате банана, и няма да загубите дори частичка от този пълен с калий плод.

Не мийте зъбите си само с хоризонтални движения. Дръжте четката си за зъби под ъгъл 45 градуса спрямо венците и правете кратки движения напред-назад. Наклонете четката вертикално и отидете нагоре и надолу, за да почистите вътрешната повърхност на предните зъби.

За да избегнете изцапването на кухнята, поставете хартиена чиния върху бъркалките на миксера. 

Когато режете хляб, обърнете го и режете отдолу. Ще бъде по-лесно да се нарязва от меката страна и няма да мачкате хляба.

Правилният начин да държите пица не е така, както сте свикнали, а в U-образна форма, за да не се преобърне. Прищипете малко кората, когато я вземете и всички продукти ще останат вътре.

Когато си сипвате сок от кутия, обърнете я. Когато изсипвате отгоре, ще можете да контролирате потока и няма да разливате.

Ако не можете да изстискате сока от лимон, поставете го в микровълновата за около 10 секунди. Извадете го, оставете го да изстине, разрежете го наполовина — сега можете да извлечете максимума от него дори с голи ръце. Така лимонът става много по-мек.

Вместо да поставите вълнообразната страна на фибата нагоре, обърнете я. Когато поставите вълнообразната страна надолу, тя се захваща по-добре за косата ви.

Вместо просто да търкате тенджери и тигани, сварете малко вода вътре и добавете малко количество оцет. Махнете от котлона и източете оцета в мивката. Така мръсотията ще падне много по-лесно.

Натрийте половин лимон по дъното и стените на вашите съдове. Поръсете дъската с лимонов сок и няма да плачете, когато режете лук. Можете също така да опитате да ги оставите във фризера за 15 минути или да ги нарежете под вода. По този начин серните съединения, които ви карат да сълзите, няма да достигнат до очите ви.

Никога не размразявайте месо на стайна температура или под гореща вода! В тези условия бактериите, които са били там преди, се размножават. Най-безопасният начин е да планирате готвенето си предварително и да поставите месото в хладилника. Ако не можете да чакате толкова дълго, запушете мивката и поставете замразената си храна в студена вода.

За да обелите бързо чесъна, ударете цялата глава с длан в горната част. Когато отделите скилидките, ги сложете в купа и я покрийте с капак или друга купа. Разклатете добре за 15 секунди. Скилидките ще се ударят в стените на контейнера и една в друга и ще се отделят от обелките си.

Не се опитвайте да почистите блендер, като го търкате. Напълнете го с вода и добавете малко препарат за миене на съдове, след което го включете.

Държането на волана на 10 и 2 часа, както вероятно са ви учили, няма да ви даде най-добрия контрол над колата ви. Правилният начин да го направите е да поставите ръцете си на 9 часа и 3 часа. По този начин въздушните възглавници ще могат да се надуят напълно в случай на инцидент.

Спрете да използвате памучни тампони за почистване на ушите си. Те могат да увредят слуха ви. Всъщност имате нужда от малко ушна кал, за да защитите ушния канал от вода. Можете да почистите около външната страна на ухото с памучни тампони, но това е всичко.

Не купувайте неузряло авокадо и не го слагайте в хладилника в очакване да стане готово. Прясно набраното авокадо се нуждае от стайна температура, за да узрее в рамките на 3 до 6 дни.

Вместо да поставяте шоколада в хладилника, съхранявайте го на хладно и сухо място. Температурата и влажността на хладилника правят вкуса на шоколада различен. Освен това може да абсорбира миризми от хладилника или да получи бяло покритие. Ако го държите в килера, той може да издържи месеци. 

За да охладите напитка за по-малко от 15 минути, увийте влажна хартиена кърпа около бутилката, преди да я поставите във фризера. Водата от кърпата бързо ще се изпари и ще се охлади. Това ще помогне на повърхността на бутилката да се охлади по-бързо.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay