Розовият сън на една лунатичка

Градът е тесен за двама ни

Розовият сън на една лунатичка

Никой не обича крадците, но всяка жена мечтае за мъж, който да открадне съня ѝ. Подхвърли ми го близка приятелка. Една от онези, които минават за емоционален рентген в дните на драма и сантиментални вълнения. Кимвам позакъсняло и нагазвам в размисли.

Един такъв прекрасник, който минава за мъж, гледа като лунатик с недоизяснена диагноза и ми говори твърде мъгляво, неусетно успя да се засели в телефона, контактите и мислите ми. Докопа се до спокойния ми сън и го превърна в розова прелюдия на една съвсем неромантична лудост. Всичко си беше наред. Играем си ту на криеница, ту на настъпванка. И все се намираме измежду паузите. Аз го карам направо, без заобиколки – непрактично откровена и излишно самонадеяна. Той, уж без да иска, ми обърква компаса и представите за "направо". Спорно е, гледаме ли се или дебнем – кой пръв ще се издаде какво остава между редовете и чий ще бъде финалният почерк.

Всеки ден ритуално го разнищвам. Опитвам да гледам отстрани, сякаш цялото Той се случва на някого другиго. Няма го в ничий сюжет – мой, чужд, назаем, скроен, изчислен, поизмислен. Не проработва. Пренареждам пъзела от случки, реплики и многоточия. Но логиката не му понася, а интуицията ми издиша. Усещам се като в състезание, в което не познавам съперниците. Друга има, но подробностите просто губят отенък. Остава в списъка с нещата, които искам за себе си.

Образът му непрекъснато гравитира из съзнанието ми и не съумявам да го прогоня. Чудя се какъв е с хората, в какво вярва и какви са раните, белязали нрава му. Не го познавам такъв, какъвто е наистина. Съшивам го с цветни кончèта и си го доизмислям. Искам го, но повече искам себе си. Съхранена.

Въздух, преизпълнен с електричество и ескалираща страст, задръжките падат и устните сами се намират в тъмното. Събуждам се и вече съжалявам как сънят ми се е пропукал. Задъхана, вдишвам на пресекулки, все още пропита от емоцията на последните сцени, разиграли се пред очите ми. Макар и не наяве. Трескаво се мъча да възстановя спомена за съня – всеки порив, поглед, докосване и дъх. Въздишам и разпилявам коси обратно върху възглавницата. Него го няма.

Уикендът се задава и градът неусетно отеснява. Все по-често припознавам силуета му или долавям парфюма му. Оглеждам се неспокойно дори в театъра. Посягам към телефона си, но не звъня. Не и първа.

Събота вечер. Полунощ. Време тъкмо за сбъдване на сънища.

128 3
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay