Сексът не е повод за запознанство! Дали?

Сексът не е повод за запознанство! Дали?

Темата изплува някак неочаквано в главата ми. Толкова мнения съм чула по въпроса, че не помня дали някога сама на себе си съм си го задавала реално и ако да, то не знаех отговора, който си бях дала...

 

... и се сетих какво казва Уди Алън по темата - "Любовта е отговорът - но докато чакаш отговора, сексът задава някои доста добри въпроси."

 

Та и аз си задавам някои доста интересни въпроси! Като например: Защо непременно трябва да свързваме секса с дълбоки и възвишени чувства, и не може ли в крайна сметка поне веднъж да става дума просто за СЕКС? Не може ли чувствата да са продължение на секса? Да се появят след него? Кой каза, че това е неправилно и кой смее да слага в рамки страстта?

 

Тук се обръщам естествено към жените, тъй като е излишно да споменавам, че мъжете отдавна са открили формулата на креватните удоволствия без обвързване, за което непрестанно биват обвинявани от нежната половина на човечеството.

 

Има два варианта- или на нас не ни се отдава и тайничко им завиждаме, или сме прекалено притеснени от моралната страна на въпроса, за да се впуснем в подобно изживяване... и пак им завиждаме?

 

Факт е, че голяма част от жените се притесняват да си признаят с ръка на сърце, че имат по една секс авантюра, която си е останала просто такава или поне са си фантазирали за нея.

 

Без досадното "ще ти се обадя", без да си представят сватбата с този мъж, без в съзнанието им да изникват лицата на бъдещите им деца, без да планират как ще го запознаят с майка си...

 

Понякога става въпрос просто за химия! И въпреки слабите ми оценки по химия в училище и до ден днешен помня златното правило, че в природата нищо не се губи, само преминава от един вид в друг. И в тази връзка - защо трябва да караме сексуалното желание в най-чистия му вид да преминава в някакво си чакащо такова, за да проверим дали си заслужава да му се отдадем? Ето това, според мен си е за оценка "слаб 2", та и на релси, резултат от многото отсъствия в часовете по Удоволствие.

 

Лош ли е нагонът? Тази "ужасна" дума "нагон", която видите ли, ни превръщала в животни. На моменти си мисля, че цялата тази престорена въздържаност е измислена от хора, които просто никога не са изпитвали удоволствие от секса и участват в световен заговор, който има за цел да попречи и на останалите люде да му се насладят.

 

Естествено, нямам предвид да нападате като тигрица плячката си всеки мъж, който ви привлича, нито искам да насърчавам някоя от вас да се впусне в безразборни секс връзки.

 

Просто смятам, че ако попаднете в гореща ситуация с мъж, когото желаете, светът няма да свърши, ако решите да се отдадете на страстта. Напротив, нищо чудно Земята да започне да се върти по-бързо за вас.

 

Вярвам също така, че когато една жена се чувства достатъчно добре в кожата си, познава достатъчно добре себе си, знае какво иска и най-важното - не робува на предразсъдъци, то тя никога не би се почувствала лека жена след подобно фиаско.

 

Колкото и първично, първосигнално, необмислено или както там искате го наричайте, сексът за една нощ, без обвързване или пък защо не и повод за запознанство, си е висш пилотаж, и то във вашето лично въздушно пространство. Ако не сте сигурни, че не може да кацнете безаварийно, то по-добре въобще не излитайте.

 

Като за финал искам да се замислите колко истории за невероятни първи срещи, продължили месеци преди сюблимния момент, сте чували, та и преживявали, които накрая завършват с разочарование в леглото? Мисля, че са повече от една и всички те са достатъчно неловки.

 

И понеже започнах с Уди Алън, а както знаем свършването винаги е от изключително значение, то смятам и да завърша с прозрението му, че между любовта и секса има голяма разлика: сексът премахва чувството на неловкост, а любовта го поражда.

 

Или иначе казано - всеки има право понякога да не иска да се чувства неловко!

230 6
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



6
Не е посочен 22.12.2011|21:49
ако може по изчерпателно,мисля че това подвежда по голямата аудитория,да не казвам цялата!!!
5
Не е посочен 03.12.2011|18:05
И в крайна сметка, след тази статия съм склонна да отсъдя, че въпреки свободомислещото, но също така консервативно общество, всичко накрая опира до човека, неговата личност и възприятието му за своето собствено АЗ и живота му. Както има жени, които не биха си позволили да се впуснат в еднократен секс така и има такива мъже. Все пак живота ни е само един и е прекалено кратък, за да обмисляме непрестанно всички свои действия и да си губим малкото, ценно време в чудене "какво ли ще кажат другите". Живота е ценен дар и трябва да го изживеем пълноценно! Да, едно от най-хубавите неща, които биха могли да се случат на всеки от нас (като изключим финансов напредък, професионално развитие...)е да откриеш идеалната половинка и съградиш съвместен живот с него, но докато търсим и очакваме "идеалния/идеалната" никой не ни забранява да водим пълноценен, изпълнен с екстремност, откачени случки и забавления, живот. А и никой не знае къде, как и в какви условия по-точно ще срещне своята половина... :)
4
Не е посочен 06.11.2011|00:19
жената се смята за курва когато прави секс без обвързване защото тя е тази от която зависи секса :) тя е която "дава" не мъжа.. мъжете винаги искат
3
Не е посочен 16.09.2011|22:13
всеки трябва да се чувства свободен да прав онова, което му харесва и да не робува на предразсъдъци..
2
Не е посочен 16.09.2011|22:08
страхотно написано..аз се запознах с един мъж в нета..исках просто секс..готино беше..и от просто секс след 3 години сега живеем заедно и е много хубаво все още..
1
Не е посочен 21.06.2011|09:19
Винаги ми е било интересно, защо когато един мъж прави секс без обвързване, в очите на хората, той не прави нищо лошо, но когато една жена го направи, тя се възприема като лека. Каква е разликата между мъжа и жената? Да не би те да са някаква висша форма на морал? Днешното общество колкото е отворено, толкова е и консервативно. Всеки си мисли, че може да казва кое е правилно и кое не, а всъщност на никой не трябва да му пука. Живота си е наш и ще си правим с него това което сметнем за добре.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay