Тайните на перфектния масаж

Тайните на перфектния масаж

Ако искате да направите страхотен масаж на половинката си или на някой близък, тази статия е точно за вас. Едва ли има нещо по-приятно от релаксиращ масаж. За да направите добър масаж, който наистина да помогне на човека да се отпусне, трябва да следвате някои правила. Ето кои са те...

1. Създайте релаксираща атмосфера

Тайните на перфектния масаж

Премахнете всички телефони и всичко останало, което може да наруши спокойствието на партньора ви. Подгответе мястото, което ще бъде удобно за вас и вашия партньор. Тиха музика, свещи, масажно масло и няколко топли кърпи ще бъдат достатъчни. Ще ви трябват кърпи за покриване на зоните, които вече сте масажирали.

2. Започнете с краката

Тайните на перфектния масаж

Нашите крака буквално натрупват напрежение, така че, когато масажирате краката, упражнявайте натиск върху цялата повърхност, но не натискайте твърде много.
След това се преместете на задната повърхност на крака с кръгови движения, като избягвате областта под коляното. Когато приключите с единия крак, покрийте го с кърпа и започнете да правите същото с другия.

3. Масажирайте гърба, раменете и врата

Тайните на перфектния масаж

След краката, започнете с кръста. Не забравяйте, че е забранено да упражнявате натиск върху тази област. Леко масажирайте мускулите и продължете по гръбначния стълб от двете страни с леки движения, като държите дланите си перпендикулярно една на друга. След това можете да масажирате целия гръб и раменете, като упражнявате натиск с пръстите си.

Докато масажирате раменете и врата, упражнявайте по-голям натиск, сякаш сте вмъкнали палците в мускулите. Но не прекалявайте, разбира се.

4. Обърнете внимание и на ръцете

Тайните на перфектния масаж

Поставете ръката на човека, който масажирате върху гърба му и я масажирайте, като упражнявате натиск върху цялата повърхност на ръката. Не забравяйте за мускулите на предмишницата. Вашите движения трябва да са гладки, но силни. След това масажирайте дланите с кръгови движения и не забравяйте да масажирате всеки пръст по отделно. 

5. Накрая масажирайте главата

Тайните на перфектния масаж

Помолете партньора си да легне по гръб и завийте цялото му тяло с кърпи. Използвайте палците си, за да масажирате леко главата. Масажирайте слепоочията, както и гънките зад ушите. Поставете дланите си на лицето на партньора си, така че вашите палци да могат да масажират челото, веждите и зоната между веждите. 

Няколко трика:

Преди да започнете масажа, разтрийте масажното олио в ръцете си, вместо да го изсипвате директно върху тялото на партньора. 

В повечето ситуации използвайте дланите си. Само на гърба можете да прилагате повече натиск с пръстите си. 

Не натискайте кокалите, масажирайте само мускулите.

Не бързайте.

Отделете достатъчно внимание на всяка зона.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay