Тексаски окръзи забраняват на жените да използват магистрали с цел аборт

Тексаски окръзи забраняват на жените да използват магистрали с цел аборт
Canva

Група окръзи в Тексас гласуваха за забрана на жените да използват магистралите, за да посетят клиника, в която да направят аборт. По-конкретно, окръг Лъбок прие наредбата, която ограничава транспорта, свързан с аборт, по време на срещата в понеделник, съобщава Ройтерс.

Наредбата беше приета с 3-0 гласа, като републиканските комисари Терънс Ковар, Джейсън Корли и Джордан Раклър гласуваха за приемане на законодателството.

Кампанията за забрана на свързания с аборт транспорт в Тексас е инициирана от Марк Лий Диксън, християнски пастор, който започна през 2019 г. да насърчава общностите да забранят абортите, като се обявиха за "градове-убежища за неродените".

"Тази наредба не накърнява ничие право на пътуване – нито на роден, нито на нероден. Тази наредба забранява трафика на аборти, който също като секс трафика е голямо зло в нашата страна, което заслужава да бъде премахнато във всеки един щат в Америка. Наредбата е приложима чрез частния механизъм за принудително изпълнение, който е доказал успеха си както в Наредбата на град Лубок, така и в Тексаския закон за сърдечния ритъм. Така се изпълнява наредбата", казва Диксън.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay