Трябва да правите повече секс! Вижте защо

Освен приятен е и много полезен!

Трябва да правите повече секс! Вижте защо

Няма съмнение, че сексът е постоянно в мислите ни, но за щастие това не винаги е лошо. Когато дойде моментът да го правите, това се отразява добре както на мислите ви, така и на тялото, а да не говорим за връзката! Прочетете няколко изненадващи ползи от правенето на повече секс

Един оргазъм на ден държи лекаря далеч

Редовният секс има безброй доказани ползи за здравето. Например ако не ви се ходи на фитнес някой ден, сексът е страхотен заместител на тренировката. Сексът подобрява съня, укрепва мускулите и намалява риска от сърдечни заболявания. 

Сближавате се с партньора си 

Сексът е физически и емоционално интимен. Когато получавате оргазъм, тялото ви се пълни с хормона окситоцин, който е свързан с емоционалното привързване. Да оставим настрана биологията. Сексът сближава хората! Изпитано, доказано и потвърдено хиляди пъти. Връзката ви ще стане в пъти по-силна. 

Добрият секс придава на кожата специален блясък 

Кой да знае, че сексът ни прави по-красиви? Лекарите обясняват, че по време на секс циркулацията на кръв в цялото тяло се увеличава, по този начин достига повече кислород до кожата и тя става по-гладка и сияйна. Сексът балансира нивата на хормоните и предотвратява образуването на акне. 

Ще се чувствате по-уверени 

Редовният секс ще ви кара да се чувствате желана и специална. Това ще се отрази добре на самочувствието ви. Вие сте щастливи, партньорът ви е щастлив. Какво по-хубаво от това?! 

Сексът означава по-лека и по-кратка менструация

И по-малко болки. Ето какво се случва: По време на секс матката трепти. По този начин изхвърля повече кръв и тъкан. За това е възможно менструацията да е по-кратка и по-лека. А по-кратката менструация е добра новина както за жената, така и за мъжа. 

Сексът премахва напрежението

Тялото отделя ендорфин по време на секс. Този хормон ви кара да се чувствате по-добре, по-спокойни и по-щастливи. По-малко напрежение означава по- хубави отношения с партньора и повече време да се наслаждавате един на друг. Сексът е най-доброто "щастливо хапче", което може да вземете. 

Оргазмите ви правят по-умни

Да, четете правилно. Изследвания показват, че оргазмът увеличава притока на кръв, хранителни вещества и кислород до мозъка. И то до целия мозък.

 Изводът е един, правете повече секс!  

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

16 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay