Умения, които трябва да имате, за да имате щастлива връзка

Умения, които трябва да имате, за да имате щастлива връзка

Ето какви умения трябва да притежавате, за да успеете да изградите успешна и щастлива връзка с партньора си.

Емпатия

Понякога аргументите стигат до задънена улица, тъй като нито един от партньорите не е готов да слуша какво казва другият. Но да се слушате един друг и да се опитвате да разберете как се чувствате взаимно не означава да променяте собствените си идеи или дори непременно да признаете, че грешите, а просто да покажете на партньора си, че ви е грижа за това как се чувства и че сте готови да положите усилия да се срещнете в средата, ако е необходимо.

Комуникация

Това е очевидно, но да повторим: комуникацията е едно от най-важните умения във всяка връзка. Това, че можете ясно и последователно да заявявате как се чувствате, ще означава, че онези малки проблемчета, които иначе биха могли да се превърнат в нещо по-лошо, могат да бъдат разрешени рано.

Също така си струва да си припомните, че общуването не означава просто да можете да изкажете добре собственото си становище, но и да се научите да слушате какво казва партньорът ви. Опитайте се да използвате "активно слушане", когато говорите заедно

Конфликт

Хората често мислят, че споровете са лоши по своята същност, но ако във вашата връзка няма какъвто и да е конфликт, има голяма вероятност някой да задържа в себе си нещо. Разликите между вас и партньора ви са почти неизбежни - въпросът е как се справяте с тези различия. Важно е да се научите как да спорите. Опитайте се да използвате "меко" начало, което се фокусира върху чувствата ви, вместо да атакувате партньора. Опитайте се да избягвате нещата да излизат извън контрол: не казвайте неща, за които ще съжалявате по-късно. И бъдете готови да прощавате: това е само когато и двамата партньори са готови да се откажат от желанието си да спечелят спора.

Ангажираност

В дългосрочна връзка ангажираността означава да сте готови да работите заедно върху трудностите, да планирате заедно бъдещето и да изясните и защитите границите, за които сте се договорили. Това изисква постоянство и упорита работа - но наградите си струват. Дори ако сте на първа среща с някого, важно е да можете да му отдадете цялото си внимание и да проявите интерес, вместо да се чудите какво друго бихте могли да правите в този момент.

Любов

Древните гърци имали 3 думи за любов. Ерос. Това е еротична любов. Това означава да бъдете привлечени един от друг. Това е искрата, която кара връзката ви да се чувства вълнуваща и специална. Филиос. Това означава приятелство. Това е усещането да се разбирате, да се наслаждавате на компанията и да споделяте интереси. Агапе. Това означава да сте подготвени да излезете от пътя за другия или да го поставите на първо място. Връзка, в която и трите любови са налице, ще процъфтява. Но ако някоя от тях липсва, отношенията ви ще са изправени пред предизвикателства. Това не означава, че сте пред раздяла. Просто трябва да поработите повече и да се фокусирате върху липсващото.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay