5 знака, че той се страхува да те обича

5 знака, че той се страхува да те обича
Pexels

Когато търсите улики, че един мъж е влюбен във вас, предполагате, че той ще ви изпрати някои директни сигнали за чувствата си. Но това не е така с всеки мъж.

Има някои ситуации, в които мъж дори започва да ви обича, но се ужасява от това и се опитва да се бори с чувствата си, така че ето 5 признака, че това е точно това, което се случва с вашия човек.

Той ви изпраща смесени сигнали

Едно от най-лошите неща, които можете да изпитате, когато става въпрос за човек, когото харесвате, е да ви изпраща смесени сигнали.

Има моменти, когато този човек се държи така, сякаш вие сте любовта на живота му и когато нямате никакви съмнения относно чувствата му към вас.

И тогава, изведнъж, този мъж започва да се държи така, сякаш не съществуваш.

Когато преживявате нещо подобно, не знаете какво да мислите и не знаете къде се намирате.

Но въпреки че понякога неговите смесени сигнали означават, че той не се интересува и въпреки че могат да означават, че човек просто ви води, изпращането на смесени сигнали също може да бъде един от признаците, че той ви обича, но че просто се страхува да изрази чувствата си.

Той има много емоционален багаж

Повечето мъже, които се страхуват да изразят емоциите си, също се страхуват да се изправят пред тях самите. Но нещо подобно рядко се случва без причина.

Ако знаете повече за този човек, вероятно знаете, че той е бил нараняван в миналото.

Това означава, че в миналото му е имало жена, която е обичал много.

Но тази жена му е причинила много емоционална болка и това го кара да вдигне бдителността и да изгради емоционални стени около себе си.

Той просто си мисли, че всяко момиче, което се появи в живота му, ще се отнася с него по същия начин и решава, че е най-добре да държи всички навън.

Този мъж очевидно има много емоционален багаж и се справя с травма от изоставяне, което го кара да се държи така.

Той е нервен около вас

Когато един мъж се страхува от това колко много ви харесва, той просто не може да се отпусне винаги, когато е във ваше присъствие.

Този човек вероятно няма да направи много за чувствата си, но няма да може да ги скрие и едно от първите неща, които ще разберат за него, е начинът, по който се държи около вас.

Това означава, че той ще бъде нервен всеки път, когато ви види. Този човек може да гризе ноктите си, краката му може да треперят или може просто да играе с ръцете си.

Така или иначе, всичко това са признаци на неговата привързаност към вас. Той очевидно се бори с чувствата си и му е трудно да го направи.

Всяка клетка в тялото му иска да се доближи до вас и иска да направи нещо с емоциите си, но той просто е уплашен и страхът му го блокира да направи каквото и да е движение.

Освен това той се страхува, че ще разбереш, че се влюбва в теб и че не се справя добре с криенето на емоциите си и това е последното нещо, което иска.

Той трябва да запази този имидж на корав човек, защото смята, че това е единственият начин да се предпази.

Но всъщност той прави точно обратното, защото нервното му поведение е нещо, върху което очевидно няма контрол.

Разбира се, той не може да бъде спокоен в ситуация, в която се бори със себе си, но това само ви казва достатъчно за дълбочината на емоциите му.

Езикът на тялото му

Едно от първите неща, които може да ви покажат, че човек си пада по вас, но се страхува от това, е езикът на тялото му.

Има неща, които можем да контролираме и нашите думи са едно от тях.

Не, този човек никога не ви е казвал за чувствата си, но очите и телесните му сигнали са неща, които ви показват истинската ситуация.

Колкото и да се опитва да прикрие чувствата си, повече от очевидно е, че този мъж не може да контролира тялото си, когато е около вас.

Първото нещо, което си личи по него, са очите му. Той не може да не те гледа.

Но винаги, когато забележите това и когато погледнете назад към него, той е първият, който отклонява поглед.

Винаги, когато двамата сте заедно, той е някак близо до вас. Очевидно е, че тялото му има неудържимо желание да усети кожата ви и да ви докосне по всякакъв начин, въпреки че умът му се опитва да се защити от вас.

Той е ревнив и защитник

Когато човек се страхува да те обича, той няма да ти каже нищо за чувствата си.

Но в същото време той ще бъде защитен и ревнив и това са неща, които не би показал, ако не изпитва силни чувства към вас.

Разбира се, той няма да ви каже директно за ревността си, но определено ще можете да я усетите.

Той ще се държи така, сякаш никой друг не е достатъчно добър за вас и винаги ще се притеснява, че някой може да ви нарани и това е категоричен знак за чувствата му към вас

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay