Кои са годишнините, през които двойките се разделят най-често?

Кои са годишнините, през които двойките се разделят най-често?
Canva

Когато срещнете нов мъв, пеперудите в стомаха ви пърхат всеки път, когато се сетите за него и се разтапяте при звука на гласа му. Обичаме фазата на медения месец, когато и двамата сте щастливи и се чувствате така, сякаш най-накрая сте намерили идеалния човек... и тогава той започва сериозно да ви дразни. След няколко месеца розовите очила избледняват и осъзнавате, че са той говори с пълни уста, хвърля си чорапите на пода и превръща банята в бунище. Това откритие не винаги е нещо лошо – най-добрите взаимоотношения се развиват, докато двойката расте заедно, намирайки нови начини да се обичат един друг и да се справят с конфликти.

Тази динамика на връзката изисква и сериозна работа. След определен момент много двойки решават, че просто нямат енергията или усилията да продължат да работят върху това и се разделят. Въпреки че раздялата може да изглежда толкова различна и уникална, колкото и двамата души в нея, експертите по връзките са установили, че във всяка връзка има определени моменти, когато отношенията са най-крехки. Въпреки че никой не иска да си представи, че ще се раздели със своя любим, важно е да знаете кога е най-вероятно хората да прекратяа отношенията си, за да можете да разпознаете предупредителните знаци отрано.

Казват, че първата година на запознанство (или брак) е най-трудната - след първата година на двойките се обещава, че могат да направят почти всичко. 

Според консултанта по двойките Ким Полиндер, 3, 7, 11 и 15 години са основните етапи на раздялата, които трябва да знаете. Това просто означава, че исторически двойките са изградили навици по това време във връзката си, които могат да причинят дълготрайни проблеми, ако не бъдат адресирани правилно.

Всяка година, докато празнувате поредното пътуване около слънцето заедно, връзката ви расте и се променя. След като сте достигнали седем години заедно, най-вероятно живеете заедно и мисълта да се разделите с някого, с когото живеете, може да ви се стори объркана и изключително сложна. Но "седемгодишният сърбеж" е често срещан и то с причина – според някои изследователи най-високият процент на раздяла е точно около седмата година. Това е най-честият момент, когато двойките изпитват скука във връзката или преживяват изневяра. Ако двойките могат да издържат на нарастващите проблеми на седемгодишната марка, нещата започват да вървят гладко до единадесета година.

След десетилетие заедно, двойките или чувстват, че са разбират доста добре или вече не могат да намерят забавлението отвъд монотонността на постоянната връзка. Експертът по връзките Ким Полиндер споделя в своя TikTok, че до този момент тези двойки "ще докажат дали са положили труд, за да преодолеят тази стагнация".

Ако чуете, че една двойка се е разделила след 15 години заедно, това може да изглежда доста шокиращо. Петнадесет години са много време за прекарване заедно и повечето хора биха предположили, че се е случило нещо твърде крайно, което е провалило връзката.

В действителност тази година на раздяла е често срещана, защото двойките не могат да си спомнят как да се наслаждават един на друг. Може би имат деца заедно и са потънали твърде дълбоко в рутината, за да си спомнят как да бъдете романтични заедно.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay