"Сиропирани" нокти- новата тенденция при маникюрите, която идва от Корея

Първо се появиха ноктите "глазирани понички", след това се появиха ноктите ягодов млечен шейк...сега сиропираните нокти са най-новата тенденция, вдъхновена от храната.

Визията си проправи път в Щатите от Корея, въпреки че всъщност произхожда от Япония през 2015 г. Това е вид маникюр, който е идеален за всеки, който обича неутрални, нюд нокти. Да не говорим, че макар да изглежда сложно, всъщност е доста лесно за постигане.

Какво представляват сиропираните нокти?

Сиропираните нокти имат естествен ефект на омбре, който се създава чрез наслояване на прозрачен лак за нокти. Това създава нежна градация - където върхът има най-наситено количество цвят. 

Защо "сиропираните" нокти са толкова популярни?

В наши дни хората гравитират към по- естествени нокти. "Сиропираните нокти създават онзи "естествен, но по-добър" вид на ноктите, особено когато се използват с неутрални цветове", обясняват специалистите, добавяйки, че също е невероятно удобен за носене и гъвкав. Тенденциите в ноктите са по-привличащи вниманието с доста сложни дизайни и модели. Но хората търсят нещо освежаващо и различно. Друго предимство на тази тенденция е, че изглежда добре както на къси, така и на дълги нокти. 

Как да създадете сиропирани нокти?

Ключът тук е, че ще искате цветът да е най-прозрачен в основата на нокътя ви и най-пигментиран или наситен на върха. Това може да се постигне чрез напластяване на един цвят- помислете за пастелни, нюд и неутрални цветове. По-тъмните лакове като наситено червено, ярко синьо и черно няма да осигурят този ефект, а по-скоро ще наподобяват обикновено омбре. 

Започнете, като подготвите ноктите си с основа, за да създадете гладко и равномерно "платно". След като изсъхне, нарисувайте груб връх върху края на ноктите си, както бихте направили за класически френски маникюр. Не е нужно да се престаравате, тъй като следващите няколко слоя ще заличат всички недостатъци. След като изсъхне, продължете процеса, като добавите още два до три слоя цвят, като всеки път спирате малко под последния слой.

Започнете от горната част на нокътя и нарисувайте друг слой в средата на нокътя. След това добавете последен слой цвят малко над началото на вашия полумесец, долната розова зона над кутикулите в края на нокътя ви. Крайната цел е плавен градиент на цвета, който е прозрачен в основата и непрозрачен на върха. След като сте доволни от това как изглежда и лакът е изсъхнал, завършете с топ лак.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay