Кратка история на гел лака

Кратка история на гел лака
Pexels

Гел лакът е съвременен продукт за маникюр, който се използва за дълготрайно лакиране на ноктите.

Нека разгледаме историята на гел лака:

Появата на UV гел лака: Гел лакът се появява през 2009 година с патент на CND (Creative Nail Design). Това беше период, когато стандартните обикновени лакове за нокти предоставяха ограничена трайност и бързо падаха.

Удължаване на издръжливостта: Гел лакът се предлага като решение на проблема с краткотрайността на обикновените лакове. Гел лакът е формула, която се нанася като обикновен лак, но след това се изпича под UV лампа. Този процес удължава значително издръжливостта на лака и предоставя на ноктите блясък, който трае седмици.

Развитие на LED гел лаковете: С развитието на технологиите се появяват и LED гел лакове. Вместо UV лампи те се изпичат под LED лампа, която осигурява по-бързо втвърдяване на лака.

Широка палитра от цветове и ефекти: Гел лакът бързо става популярен сред жени, които търсят дълготрайни и стилни решения за маникюр. Производителите предлагат широка гама от цветове, финиши и ефекти, като глитър, магнитен ефект, хром и др., което допринася за индивидуалността на маникюра.

Професионална и домашна употреба: В началото, гел лакът се използваше главно в професионалните салони за маникюр, но постепенно стана достъпен и за домашно приложение. Набирането на популярност на "домашния маникюр" допринесе за увеличаване на търсенето на гел лакове.

Нови формули и технологии: С течение на времето, технологиите за гел лакове продължават да се развиват. Нови формули с по-добра консистенция, по-лесно отстраняване и по- голяма дълготрайност продължават да се появяват на пазара.

Днес гел лаковете остават популярен избор за много жени, които търсят красиво и трайно решение за маникюра. Въпреки това, важно е да се отбележи, че процесът на нанасяне и отстраняване на гел лакове изисква специални умения, за да се гарантира безопасността и здравето на ноктите.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
 
 
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay