Kралете на електро суинга Parov Stelar ще взривят меломаните

Parov Stelar идват. Вече нямаме търпение!

Kралете на електро суинга Parov Stelar ще взривят меломаните

Създателят на електро суинга Parov Stelar заедно с неговата банда пристигат в България по покана на ирландското уиски Bushmills, което притежава най-стария лиценз в света, и със съдействието на ParkLive.

 

Първият концерт у нас на The Parov Stelar Band на 12-ти ноември в София лайв клуб е специален подарък за всички меломани с афинитет към качествената музика. Затова и слоганът на вечерта ще е Bushmills Brothers от както музиката ни събра. Bushmills ще продължава да бъде инициатор на музикални събития с висока меломанска стойност и ще изненада всички ценители и с втора специална вечер.

 

Идеологът на Parov Stelar е Маркус Фюредер (Marcus Füreder). След като издава няколко записа със собственото си име, през 2003 той основава лейбъла Etage Noir Recordings. От този момент нататък всяко негово творение е под псевдонима Parov Stelar. Албумите KissKiss и Rough Cuts изстрелват Parov Stelar на върха на международната електронна сцена.

 

Заради своя неконвенционален подход при правене на музика и неповторим усет за звукова естетика, Parov Stelar си спечелва признанието на своите колеги и репутацията на създател на нов жанр, наречен „електро суинг”. През 2005 Parov Stelar решава да добави и бенд към своите живи изпълнения, превръщайки всяко свое участие в атрактивно и динамично шоу.

 

Автентичен и съчетаващ традиция и модерност, както уискито Bushmills, Parov Stelar се отличава със своя характерен микс от джаз и суинг семпли, вплетени в електронната музика. Но в комбинация със своя бенд, всяко тяхно появяване става изключително популярно с магичното и енергично излъчване на живите им изпълнения.

 

Билети за специалното събитие на Bushmills могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim.bg и klikshop.bg . Поради огромния интерес към събитието и ограничения капацитет на клуба, организаторите препоръчват предварително закупуване на билети.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay