А реге музиката не умря с него...

В памет на Боб Марли

А реге музиката не умря с него...

Лорън Хил и Кийт Ричардс са потвърдили участието си в популярното американско телевизионно шоу на Джими Фалън - "Late Night with Jimmy Fallon", където ще пеят в памет на реге легендата Боб Марли.

 

На 12 май Лорън Хил ще изпълни кавърверсии на две от песните на Марли, а Кийт Ричардс ще свири в шоуто още тази вечер. Други известни гости на шоуто, които ще отдадат почит на реге музиканта са синът му Зиги Марли, Крис Корнел, Дженифър Хъдсън и Лени Кравиц.

 

На 11.05 се навършиха 30 години от смъртта на Боб Марли. Той е роден на 6 февруари 1945 г. в Найн Майлс, Ямайка. Става известен с албума си "Exodus" от 1977 г. Творчеството на Боб Марли има огромно значение за популяризирането на реге музиката по целия свят.

 

Някои от най-големите му хитове са "I Shot the Sheriff", "No Woman, No Cry", "Could You Be Loved", "Stir It Up", "Jamming", "Redemption Song", "One Love". Много от текстовете на песните му са повлияни от социалните проблеми в родната му Ямайка.

 

Боб Марли умира от рак в болница в Маями на 11 май 1981 г. на 36-годишна възраст. Погребан е в крипта в Найн Майлс, близо до родното му място, задно с китарата си, футболна топка, пъпка канабис и Библия. През 2001 г. посмъртно получава награда "Грами" за цялостен принос към музиката.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay