Идеология и любов в песните на Ману Чао и в зала "Фестивална". Едновременно!

Ману Чао. Днес!

Идеология и любов в песните на Ману Чао и в зала "Фестивална". Едновременно!

Четвъртък е, студено е. И сняг има – през април. Вечерта ще дойде неусетно и тогава всички усещания ще се променят. Ще стане весело и топло. Хем спокойно, а и малко романтично... Едно такова, лятно и приятно. Me gusta la mar...


Това ще ни каже Ману Чао днес в зала "Фестивална" за втори път, след като ни остави цели девет години да го чакаме за бис. А преди него и "The Pomorians” ще ни заредят с енергия и позитивни мисли, точно в 20:00ч.

 

Французинът с испански произход твори без да се ограничава нито в стила, нито в езика на песните си. Взаимодействието между ска, пънк, рок, френски шансон, реге и салса на няколко езика ще бъде достъпно за лична консумация само от 3500-те късметлии с една по-различна четвъртък вечер.

 

Ману Чао стъпва на световната музикална сцена още през 1988 Г. Тогава групата "Mano Negra”, в която са брат му и братовчед му, записва албума "Pachanka”. Песента "Mala Vida” изстрелва фамилното трио начело на световните класации. Скоро обаче този проект се разпада, а Ману Чао продължава сам. Напред и нагоре!


Песните му са олицетворение на свободата в творчеството. Ангажирани са социално с проблемите, от които Ману Чао се вълнува – глобализъм, комерсиализъм, екология. В тях намират място и темите за гетата, наркотиците и разбира се, любовта.


Всеки човек със свободен дух ще намери нещо за себе си в музиката му. Още първият му албум от 1998г. - "Clandestino”- се превръща в нещо като химн на емигрантите по света. Да не говорим, че получава и признание дори от критиците на комерсиалната музика, и се сдобива с платинен статус.


Друг гений на изкуството – Емир Костурица – работи с французина по свой проект. Именно Ману Чао прави по-голямата част от музиката за едноименния филм, посветен на футболната легенда Диего Марадона.


Турнето на Ману Чао "Manu Chao la ventura” ще развълнува хиляди привързани към музиката хора. Но те ще трябва да почакат малко, защото следващата спирка на свободолюбивия музикант е тук. София, България.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay