Роксет включиха България в световното си турне!

Роксет идват у нас през май

Роксет включиха България в световното си турне!

Не знаем колко време от последния им хит, но със сигурност е достатъчно дълго, за да усетим липсата им. И точно в този момент, съвсем изненадващо, те обявяват дългоочакваното от милионите им фенове по цял свят турне. И то какво!

Русия, Мексико, Бразилия, Южна Африка, България... Това са само няколко държави, през които ще мине звездния дует. Освен тях, Роксет ще посетят много страни от Западна Европа и Скандинавия. А датата, на която те ще кацнат на Летище София е 29 май 2011 година.

Организаторите са горди да поканят такива музикални легенди у нас и се надяват Зала 1 на НДК да успее да побере всички фенове на групата, които вече с нетърпение очакват да стартира продажбата на билети - 15 ноември. Цените им ще варират между 60-150 лв и ще могат да бъдат закупени от Билетен Център НДК или онлайн.

Мари Фредриксон и Пер Гесле се връщат на световната сцена с пълен ентусиазъм след шестте напълно продадени концерта миналото лято. През 2001 г. Роксет направихаобиколка из Европа, а последното им световно турне беше през 1994-95г. с албума Crash ! Boom! Bang !” .


Ако сте забравили историята им, припомняме: Роксет саедна от най-успешните, световни машини за хитове. Първият им тайъв е от края на 80-те години - песента The Look ” от албума “ Look Sharp !”. От там  насетне бандата превзема всички световни класации с песни като “It Must Have Been Love”, “Listen To Your Heart”, “Joyride”, “How Do You Do!” , “Dangerous” , “Fading L ike A Flower ” и “Dressed For Success”.

През годините двамата чаровници успяват да накарат публиката буквално да се влюби в тях и продават над 75 милиона албума, а емблематични песни като “ Listen To Your Heart ”и “ It Must Have Been Love ” са пускани над 4 милиона пъти в радиостанциите в САЩ. За четири години, през 90-те, бандата не слиза от класацията на сп. Билборд Billboard Hot 100” .


„От 2002г. копнея и се надявам да направим световно турне. Невероятно щастлива съм, че ще срещнем почитателите сив целия свят отново”, споделя Мари.  


Освен с турнето на Мари и Пер в началото на идната година, многобройните феновете на дуото по целия свят ще бъдат зарадвани и с издаването на новия албум на Роксет.

Ах, че хубаво - две новини в една!

 

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay