5 натурални алтернативи на балсама за устни

5 натурални алтернативи на балсама за устни
Canva

Ако непрекъснато ровите в чантата си за балсам за устни само за да откриете, че сте успели да загубите 10-та си тубичка, ще се зарадвате да чуете, че има алтернатива - можете да си направите свой собствен. Със сигурнит ще ви излезе по-евтино, отколкото да купувате нов балсам за устни всеки път, когато поредният ви се изтъркаля под леглото ви или се изгуби в дълбините на най-голямата ви чанта. Естествените прдукти могат да работят също толкова добре по отношение на поддържането на устните ви хидратирани и меки.

Ето ви и няколко идеи:

Кокосово масло

Кокосовото масло е богато на хидратиращи и омекотяващи свойства. Нанесете малко количество върху устните си и го използвайте като естествен балсам.

Мед

Медът е естествено овлажняващо средство и има успокояващи свойства. Нанесете тънък слой мед върху устните си и го оставете да подейства за няколко минути преди да го измиете или оближете.

Масло от ший

Това масло е богато на мастни киселини и витамини, които помагат за запазване на влагата в устните. Нанесете малко количество ший масло върху устните си и го втрийте нежно.

Какаово масло

Какаовото масло е овлажняващо и има хидратиращи свойства. Използвайте натурално, качествено какаово масло като балсам за устни, като го нанасяте при нужда.

Жива пчелна пита

Живата пчелна пита съдържа естествени масла и ензими, които помагат за поддържането на устните хидратирани и гладки. Нанесете малко количество върху устните си и го втрийте нежно.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay