Вдъхновение за работа

Намерете своята кариера

Вдъхновение за работа

Без значение дали сте скоро завършващ университет или дългогодишна работеща пчеличка, която не знае каква иска да стане като порасне, вдъхновение за мечтаната кариера не винаги идва в сънищата или в един от онези ярки моменти на просветление.

 

В повечето случаи е далеч по-трудно и както за други хубави неща и за хубава кариера, трябва да се търси дълго време. Необходимо е да платиш своите дългове и часове неприятен труд. Когато поработиш повече може да откриеш мечтаната си работа на най-неочакваното място или дори в най-неочакваната сфера.

 

За да започнете това пътешествие още сега ние ви препоръчваме: 

 

Четете. Има хиляди много добри книги, които обръщат внимание на типични и нетипични кариери. Помислете си за човек, който намирате за вдъхновяващ и преуспял с вълнуваща кариера... за повечето такива световноизвестни хора има автобиографии, публикации и т.н.

 

На пазара има книги, които разказват за жени с различни професии и начините, по които са стигнали до тях. Разровете се в интернет, на всяка крачка има по-една инспирираща история. Дори един готин роман може да ви помогнете да родите оригинална идея. Просто трябва да потърсите повече.  

 

Дори да не намерите "вашата" професия там, може да почерпите интересна идея, която в последствие да осъществите по ваш начин и стил.

 

Сърфирайте. Както вече споменахме, интернет е неизчерпаем източник на идеи и информация. За начало погледнете TheCareerProject.org, където ще намерите 1 800 профила на професии описани от хора, които ги практикуват. Сайтът е дело на Алища Шуорц – бивш кариерен консултант. Освен обща информация, ще откриете описания на типичен ден в офиса на конкретния човек и начина, по който той е стигнал до там.  

 

Говорете. Ако политиците могат да обикалят на турнета, на които само и единствено слушат, защо и вие да не можете? Замислете се, хората са повече от готови да ви помогнат само с говорене с вас относно работата им и как са стигнали докъдето са. Ако тепърва завършвате - отделете си малко време да поговорите с родителите си или техни познати и приятели, които намирате за интересни и преуспели. Винаги има какво да научите. Освен добри идеи и практики, може да се снабдите и с полезни контакти.

 

Ако сте наскоро уволнен или просто търсите промяна, същото важи и за вас. Разровете се за контакти на стари колеги, познати, приятели. Запомнете – вие не просите за работа, а само искате да споделите и почерпите идеи и мнения... никога не се знае какво може да изникне.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay