Защо не получавате работата?

Синдромът „Тейлър Суифт“

Поп-сензацията Тейлър Суифт има невероятен глас, продала е милиони CD-та, а песните й не спират да се излъчват в телевизионния и радио ефир. Когато става дума обаче за продажба на списания, разликата е драстична.

 

Певица не се "продава" добре, защото няма "история" - нищо интересно не се случва около нея. Колко интересен може да бъде броят на плюшените играчки у дома?

 

Може би поради същата тази причина и вие не успявате да заемете желаната от вас позиция. Ако непрекъснато оставате без отговор или ви отказват, след като сте кандидатствали за определена позиция, по всяка вероятност не успявате да представите себе си в най-добра светлина.

 

Обърнете внимание на нещата, които биха ви отличили от масата, на приносите, които сте внесли в предишната си работа. Не описвайте всеки малък детайл, в който са се изразявали служебните ви задължения.

 

След като мотивационното ви писмо е готово – прочетете го отново. То трябва да звучи като вълнуваща история, която бихте искали да прочетете пак, а не като разказ с предопределен край след първия абзац. Ако на самите вас ви се струва скучно написаното, какво остава за работодателя, който трябва да го прочете?

 

Обърнете внимание и на присъствието си в социалните мрежи. Мрежата от контакти, както и информацията, която давате за себе си изобщо не са за подценяване. Ако изказвате компетентно мнение по интересуващите ви въпроси, считайте че това ще бъде отбелязано като ваш плюс.

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay