Защо никога не ни стигат парите

Прахосница

Лошите решения, които взимате всеки ден, могат да имат голямо влияние върху финансите ви и да ви оставят без пари.

 

Невероятната рокля на любимия ви дизайнер, която си харесахте вчера и не можахте да си тръгнете без нея, най-новият парфюм от beauty zone в мола, обувките от магазина до работата ви...

 

Още ли си задавате въпроса защо нямате пари?

 

Вижте още причини, които опразват портмонето ни светкавично:

 

1. Сравнявате се с другите хора

От малките неща, като да имате рокля като на вашата съседка, до големи покупки, като кола, защото не може да се излагате повече с вашата, когато всичките ви приятели са си взели нови (макар и на лизинг).

Хората днес мерят статута си по придобивките си, а една от най-честите причини да нямате пари е това, че не "живеете според чергата си".

 

2. Пороци

Цигарите, алкохолът и хазартът не са само лоши и нездравословни хобита, но и скъпи.

Кутия цигари на средния ценови сегмент струва вече 5 лева. Това означава, че пушене на една кутия на ден ви струва 1 825 лева на година!

 

3. Прекалено много кредит

Кола на лизинг, кредитна карта, малък заем, ипотека. Някои хора имат поне по две от изброените, а мнозина имат всички 4.

 

4. Инвестирате в активи, които се обезценяват

Такива активи са коли, яхти, компютри, техника. Активите, които имат възможност да се оскъпяват пък са акциите, облигациите, дялове във взаимни фондове. Но е много по-приятно да се фукаш с Ферари, отколкото с акция, нали?

 

5. Прекалено много се харчи за забавления

Едно излизане вечер в наши дни си е сериозна инвестиция. Вечеря с приятелки, напитки, вход в заведение, такси. Кино на другия ден, билет за концерт. Записвайте си тези разходи и направете отчет в края на месеца - не са ли парите твърде много за графа "развлечения"?

 

6. Не заделяте пари за пенсионно осигуряване

Това може да не ви пречи сега, но след време, да не се окажете бедни пенсионери.

Жените сме известни с прахосничеството си. И все пак трябва да си признаем, че чифт обувки може да направи всяка всяка една от нас безумно щастлива, а казват, че щастието е безценно!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay