Пастата е перфектно решение за романтична вечеря за Св. Валентитн Ако все още се чудите с какво да изненадате любими тази вечер, даваме ви една лесна и достъпна идея, която ще изпълни сърцето му с любов!
Необходими продукти:
Един пакет фетучини или друга дълга паста
Зехтин
Голяма глава лук
Сол
Пипер
Един среден морков
Един стрък целина
2 скилидки чесън
350 г телешко смляно месо
1/4 ч.ч. сухо бяло вино
1/4 ч.ч. натрошени люспи червен пипер
ч.л. смляна канела
ч.л. прясно настъргано или смляно индийско орехче
Домати от консерва
3/4 ч.ч. нарязан пресен магданоз или босилек
Начин на приготвяне:
Сварете пастата според указанията на опаковката. Междувременно загрейте олиото в голям тиган на среден огън. Добавете лука, подправете с по 1/2 чаена лъжичка сол и черен пипер и гответе под капак, като разбърквате от време на време за 5 минути. Добавете моркова, целината и чесъна и гответе под капак, като разбърквате от време на време, докато започнат да омекват.
Докато зеленчуците се задушават, комбинирайте говеждото и виното в средна купа; натрошете говеждото месо с лъжица. Добавете сместа към зеленчуците, увеличете котлона до средна степен и гответе, като го разбиете с лъжица, докато течността се изпари и месото започне да покафенява. Разбъркайте червения пипер, канелата и индийското орехче. Добавете доматите в тигана и оставете да къкри, докато сместа леко се сгъсти, около 3 минути. Разбъркайте магданоза и прибавете пастата.
Приятен апетит!
0 | 0 |