Първо тренировката, после удоволствието

Спортувайте, за да правите по-хубав секс!

Първо тренировката, после удоволствието

Защо след тренировка изпитваме по-силна нужда да се отдадем на страстта си? На този въпрос ще опитаме да дадем отговор днес с помощта на Sportuvai.bg.

Без значение какво спортувате - фитнес, пилатес, танци или нещо по-екстремно, силово и динамично  навярно сте забелязали, че след тренировка се чувствате превъзбудени. Дори често имате сили за още една - доста по-приятна. Ако въпреки умората, изпитвате желание да се съблечете, не само за да свалите мокрите дрехи от гърба си, четете следващите редове.

Апетитът към сексуални отношения след физическа активност доскоро се смяташе за присъщ единствено на силния пол. Оказа се обаче, че не е така. По последни научни данни малко блъскане във фитнеса може да събуди женската страст със същия успех. Трябва да знаете, че колкото повече тренирате, толкова по-силно ще я възпламенявате.

Обяснението за повишеното сексуално желание включва както физически, така и психологически причини. От гледна точка на биологията огромна роля играят нивата на тестостерона, които се повишават при физическа активност.

Тук ще кажете - това е мъжки хормон. И сте прави. Но това не означава, че той не се произвежда и в женското тяло. Разликата е, че при дамите той се отделя в пъти по-малки количества. Този факт обаче не бива да води до подценяването на важността му за правилното функциониране на женското тяло. Тестостеронът стимулира отделянето на феромони и потиска депресивните състояния - заклет враг на интимните отношения.

Освен тестостерон по време на тренировка се забавя повишеното отделяне на ендорфини и адреналин. Първите са пряко свързани със сексуалната възбуда и по-лесното достигане на оргазъм. Съчетайте това състояние с адреналин и не се изненадвайте на завихрилите се сексуалните фантазии.

Други проучвания твърдят, че физическата активност допринася за приток на кръв към гениталиите, което прави тези зони по-чувствителни. Резултатът и при двата пола е повече енергия, настроение, по-голямо сексуално желание и по-хубав секс.

Въпреки това, внимавайте! Не се впускайте през глава към фитнес залата и не се пресилвайте в тренировките. Всяко прекалено нещо е вредно, дори в този случай. Защо? Прекомерното трениране може да има обратния ефект - потискане отделянето на хормони и увеличаване отделянето на стресови такива.

Почивката и добрият сън също допринасят за производството на тестостерон в човешкото тяло. Любопитно е, че при влюбените нивото му е в пъти по-голямо, в сравнение с това при самотниците или хората с продължителни и доскучали връзки.

Изводът: спортувайте, бъдете влюбени и показвайте любовта си!

Още полезни статии от Sportuvai.bg:

На лов за стегнато дупе

Къпинова сладост

Електронните игри подобряват здравето на децата?

5 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



12
Не е посочен 03.06.2013|11:47
това според мен са пълни глупости. след тренировка искам само да се изкъпя и да си почина.
11
Не е посочен 03.06.2013|11:31
Щом казвате първо ще спортуваме, спортът е здраве!
10
Не е посочен 01.06.2013|18:42
Колко полезно е да се тренира всъщност, тренировките са нещо мнооого хубаво.
9
Не е посочен 01.06.2013|17:02
Специално при мен след тренировка това желание се увеличава.
8
Не е посочен 31.05.2013|15:46
Хм много интересен материал.
7
Не е посочен 31.05.2013|15:39
"Първо тренировката, после удоволствието " - с 2 ръце за :)
6
Не е посочен 31.05.2013|15:31
'Въпреки това, внимавайте! Не се впускайте през глава към фитнес залата и не се пресилвайте в тренировките' - важно е да не се прекалява че ако се претовариш мускулната треска те съсипва
5
Не е посочен 31.05.2013|15:24
пробвай и ще се убедиш :)
4
Не е посочен 31.05.2013|15:15
не съм сигурна в реда на нещата
3
Не е посочен 31.05.2013|14:48
след фитнес се чувствам много добре и наистина често съм превъзбудена
2
Не е посочен 31.05.2013|14:22
Много интересно...
1
Не е посочен 31.05.2013|14:02
прекалено научно
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay