5 факта за пандите, които може би не знаете

5 факта за пандите, които може би не знаете
Pexels

Пандите са едни от най-обожаваните животни с тяхната пухкава и сладка външност. Въпреки че много хора са запознати с пандите, има някои факти, които може би не знаете за тях. В тази статия ще ви представим пет интересни факта за пандите, които ще ви изненадат и ще подкрепят вашата любов към тези прекрасни същества.

Пандите са изключително рядък вид: Пандите са един от най-рядките и защитени видове животни на планетата. Има само около 1,800 панди в дивата природа, като повечето от тях се намират в Китай.

Пандите са вегетарианци: Главната храна на пандите е бамбукът. Те са преобладаващо вегетариански и са специализирани в консумирането на различни видове бамбук. Възрастна панда може да изяде 12–38 килограма бамбук на ден!

Пандите са добри в катеренето на дървета и могат да плуват: Те са добри катерачи на дървета. Могат да се катерят по дървета от 7-месечна възраст. Гигантските панди са мечки и както другите мечки те могат да плуват.

Малките панди са розови, а после стават черно-бели: Пандите се раждат приличащи на бебешки язовци - без козина, розови и слепи. Емблематичният черно-бял цвят идва по-късно, след около три седмици.

Пандите имат 6 пръста за хващане на бамбук: Пандите имат 6-ти пръст на петите на предните лапи. С допълнителните си "палци" те могат да маневрират бамбука във фини форми за пури за ефективно хранене.

Тези факти показват интересните и уникални аспекти от живота на пандите, които ги правят толкова особени и вълнуващи за нас.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay