Почивка на минус 5 градуса в японския леден хотел

Почивка на минус 5 градуса

На северния японски остров Хокайдо до 15 февруари ще приема гости хотел, изграден изцяло от лед и сняг. Той се строи всяка зима, с настъпването на студовете в Северна Япония, на основата на въздушен балон, който обливат с вода. След известно време на мястото на балона се образува леден купол с диаметър 15 метра - в него е разположен единственият апартамент в хотела. Всичко вътре е направено от лед - легла, маса, столове и дори айс бар, от който може да си вземете айс кафе в ледена чаша.

 

Ледените стени на хотела са с дебелина 15 сантиметра - достатъчно, за да изолират гостите от ниските температури навън, които са около минус 20 градуса. Все пак посетителите спят в специални спални чували, които да ги предпазват допълнително, защото температурите в хотела също не са от най-високите - от минус три до минус пет градуса. Ако е прекалено студено предлагат също и кожа от овца, която гарантирано стопля.

 

За една нощувка в ледения хотел се плаща по 50 000 йени или около 600 долара. Кризата си е казала думата и тук, защото само преди две зими нощувката беше доста по-скъпа - 80 000 йени. Хотелът е примамлива туристическа дестинация не само заради собствената си уникалност, а и благодарение на удобните ски писти наоколо.

 

Подобни хотели има в традиционно студени места като Канада и някои скандинавски страни. Популярността им се дължи донякъде и на факта, че дори само за една нощ, в тях се чувстваш като герой от фентъзи роман.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay