Сезонът в Слънчев бряг започва от Великден

Великден в Слънчев бряг

Може да си мислите, че е прекалено рано за посещение на морските курорти, но хотелиерите са на друго мнение. От iNews.bg научихме, че в Слънчев бряг първите хотели ще започнат да приемат гости още през април, по време на Великденските празници.

 

В първите дни от новия морски сезон там ще пристигнат няколко големи групи от Сърбия, Македония и Румъния. През официалния туристически сезон пък, се очакват най-много туристи от Германия, Израел и Русия. Предвижда се и повишаване броя на туристите от Унгария, Полша, Румъния, Белгия, Холандия, Молдова и прибалтийските републики, някои от хотелите вече са предплатени на 100%.

 

Туристическият сектор прогнозира ръст от 10-15% на чуждестранните туристи в курорта Слънчев бряг през този летен сезон в сравнение с миналогодишния. В Албена също очакват повишаване на броя на туристите, особено на румънците.

 

Остава отворен вечният въпрос какво ще се подобри в летните ни курорти за привличане и задържане интереса на така желаните чуждестранни туристи, а и на българите, които все по-често предпочитат турските и гръцките плажове, за сметка на нашите.

Отговорът на Слънчев бряг е, че ще се опитат да намалят измамите с нерегламентирани таксита, от които доста често се оплакват гостите на курорта и съседния Несебър. От това лято таксиметровите шофьори ще носят специални униформи, с които да се отличават от шофьорите с неоправдано високи тарифи.

 

Имат идея и да се намали броят на колите около четири пъти, като се даде приоритет на местните шофьори, които да уеднаквят цените си. След въвеждането на единна тарифа, тя ще бъде обозначена на специални информационни табла, които ще бъдат поставени на стоянките на таксита. Самите таксиметрови коли ще имат стикери за сключен договор със "Слънчев бряг" АД или с хотелиер, за да доказват, че са легитимни.

 

За справяне с проблема с безразборното спиране на автомобилите навсякъде из курорта от тази година ще се въведе "синя зона" с работно време от 10:00 до 24:00 часа, а търговските обекти ще бъдат зареждани със стоки само от 05:00 до 09:00 сутринта и от 16:00 до 18:00 следобед.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay