Овчарският пай е изключително вкусен. Ето как да го приготвите:
Необходими продукти:
750 грама картофи, обелени
сол
4 с. л. масло
1/4 ч. мляко
1/4 ч. заквасена сметана
черен пипер
За сместа от кайма:
1 с. л. зехтин
1 голяма глава лук, нарязан
2 моркова, обелени и нарязани
2 скилидки чесън, накълцан
1 ч. л. мащерка
750 грама кайма
1 ч. замразен грах
1 ч. замразена царевица
2 с. л. брашно
2/3 ч. пилешки бульон
1 с. л. магданоз
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса.
Междувременно направете картофено пюре: В голяма тенджера сварете картофите с щипка сол. Варете до омекване. След това изцедете водата и върнете картофите обратно в тенджерата.
Намачкайте картофите, добавете сметаната, маслото, млякото, подправете със сол и черен пипер и разбъркайте.
Направете сместа за каймата:
Загрейте зехтина в един тиган. Добавете лука, морковите, чесъна, мащерката и запържете за 5 минути. След това добавете каймата и запържете за още 5-7 минути.
Добавете замръзения грах и царевица и гответе още 3-4 минути, докато се стоплят.
Добавете бульона и брашното и оставете на котлона още 5 минути, докато сместа се сгъсти.
Изсипете сместа с каймата в една тава. Отгоре разстелете картофеното пюре и печете 20 минути, до златисто. Поръсете с магданоз преди сервиране.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
2 | 0 |