Вечеря за влюбени

Любовно меню

Вечеря за влюбени

Празникът на любовта наближава и вече сте изготвили любовния график: вкъщи, на свещи, с бутилка вино и Той, спретнат и готов за паметната вечер. Само една малка подробност трябва да бъде уточнена – какво ще бъде празничното меню. Според нас "подробността" хич не е малка, ами си е направо тежка задача, която скоро трябва да бъде решена.

 

За салата предлагаме: зелена с цвекло. Е, няма да е толкова просто, защото салатата върви с една свежа любовна идея. Цвеклото да бъде нарязано на сърчица и да играе ролята на украса. А за дресинг – синьо сирене, риба тон, а защо не маслини, орехи и портокалов сок, събрани на едно.

Да преминем към следващото ястие: спагети с месни кюфтенца. Любимата италианска вечеря, която не отнема много време за приготвяне.

 

Продукти:


350 гр спагети или макарони
1 малка глава лук / 1 скилидка чесън (по желание)
2 лъжици зехтин
500 гр домати
200 мл вода
1 лъжица захар
мащерка, черен пипер, сол
400 гр кайма


Начин на приготвяне:

Оформят се малки кюфтенца от каймата, като се изпържват в сгорещена мазнина. След това се запържват ситно нарязания лук и начукания чесън. Прибавят се попарените и обелени домати, водата и подправките. Изчаква се около час, за да се задуши всичко на тих огън, като след това се добавят кюфтенцата за около 10 минути.

Поднасят се със сварените спагети или макарони, като за допълнителен вкус могат да се овкусят с пармезан.

 

 

Шоколадово удоволствие за десерт. Започнахме със сърца и ще завършим с тях.

 

Продукти:

 

6 бр. белтъци

200 г настърган шоколад

200 г брашно

 

Начин на приготвяне:

Белтъците се разбиват на сняг, като постепенно се прибавят шоколадът и брашното. Полученото брашно се омесва, като се разстила върху набрашнен плот и с формичка се изрязват сърчица. Подреждат се в намазнена тава и се оставят за 5 часа да изсъхнат. След това се пекат на 180 градуса.

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay