Таратор от коприва

Копривен таратор

Таратор от коприва

Представяме ви една по- нестандартна рецепта на любимата студена супа. Тататорът е предпочитано ястие през летните месеци. Макар че основните му съставки остават едни и същи, в различни райони на България към таратора традиционно могат да се добавят различни подправки. Ето защо ви представяме една по- нестандартна рецепта на любимата студена супа – таратор с коприва.


Необходими продукти:

200 гр коприва

2 кофички квасено мляко

250 мл вода

3 супени лъжици олио /този таратор поема повече олио, отколкото традиционния/

3 скилидки чесън

копър

сол,

шепа орехи /по желание/


Начин на приготвяне:

Сварете копривата, извадете я, оставете я да изстине и я накълцайте с нож на много ситно. Прибавете добре разбитото мляко и водата. Посолете. Сложете накълцаните скилидки чесън и олиото. Накрая подправете с нарязания копър. По желание може да сложите шепа смлени орехи. Консумирайте таратора охладен.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay