Вече знаем, че пастата е единственото нещо, което липсва на салатата "Цезар". Ето как да си приготвите салата "Цезар" с пиле и паста.
Необходими продукти:
1 с. л. зехтин
2 обезкостени пилешки гърди
1 с. л. универсална подправка
1 ч. л. чесън на прах
сол
500 гр. паста пене, сварена
2 ч. салата айсберг
1 ч. чери домати, разрязани на половинки
1/2 ч. пармезан
1/2 ч. крутони
За дресинга:
2/3 ч. дресинг "Цезар"
сок от 1/2 лимон
1 с. л. магданоз
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
В голям тиган, на средна температура, загрейте зехтина. Добавете пилешките гърди и ги поръсете с универсалната подправка, чесъна на прах и сол. Гответе до златисто. Оставете настрана, за да изстине. След това нарежете месото на ленти.
В голяма купа смесете салата айсберг, доматите, месото, пастата, пармезана и крутоните.
В отделна купа смесете дресинга, сока от лимон и магданоза. Подправете със сол и черен пипер. Изсипете тази смес в голямата купа и разбъркайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
2 | 0 |