Елизабет Олсън- сестрата Олсън в сянка

Елизабет Олсън- сестрата Олсън в сянка

Пробивът в актьорския свят никога не е лесен. Да имаш популярните роднини понякога е плюс, но има и много недостатъци. 

В случая с актрисата Елизабет Олсън наличието на супер известни сестри, близначките Мери-Кейт и Ашли Олсън, е било по-скоро недостатък, но тя успешно преодоляла тази пречка и успяла сама да изгради страхотна кариера.

Прочетете повече за красивата Елизабет, която до известна степен остава в сянка: 

Всички помним близначките Мери- Кейт и Ашли Олсън. Сладките момичета започнаха кариерата си доста рано и участваха в различни филми. Буквално се превърнаха в идоли на децата по цял свят, а възрастните се възхищаваха на таланта им. 

По-малката им сестра Елизабет също проявявала интерес към актьорството и дори имала малки роли в техните филми. Въпреки че било логично да тръгне по същия път, на около 10-годишна възраст, Елизабет осъзнала, че този свят не е за нея. 

Все пак се оказало, че любовта й към актьорството е по-силна от опасенията, че ще бъде в сянката на сестрите си и Елизабет започва да учи актьорско майсторство в Нюйоркския университет. 

Първоначално тя обмисляла да промени фамилното си име, за да избегне свързването й със сестрите й, като се представяла като Елизабет Чейс, но в крайна сметка решила да използва истинското си име. 

След като преминала през няколко прослушвания, например за ролята на Дейенерис в Игра на тронове, тя най-накрая получила първата си голяма роля в независимия филм, "Тя е Марта, Марси Мей и Марлен", за която получила голямо признание от критиката- страхотно начало за нейната кариера.

Въпреки това ролята, която й дава големия тласък, е тази на Уанда Максимов, известна в комиксите като Алената вещица във вселената на Marvel. Тя дебютира в тази роля във филма "Отмъстителите: Ерата на Ултрон" и оттогава се появява в 5 филма.

Днес Уанда е един от основните стълбове на вселената на Marvel и е един от най-важните герои в най-новия филм, Доктор Стрейндж в мултивселената на лудостта. По този начин Елизабет Олсън показа, че страхът не трябва да ни парализира и че трябва да следваме мечтите си, независимо колко труден може да изглежда пътят.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay