Почина дизайнерът на Дарт Вейдър

Където и да се намира Ралф МакКуори сега, нека силата бъде с него!

Обложка на книгата "Междузвездни войни: Изкуството на Ралф МакКуори"
Обложка на книгата "Междузвездни войни: Изкуството на Ралф МакКуори"

Тази събота, на 82-годишна възраст, почина Ралф МакКуори. Той беше от онези холивудски звезди, които успяват да греят оспелително ярко, без изявите им да са пред камера. Може и да не е влизал в ролята на забележителни образи като Дарт Вейдър и Люк Скайуокър, но тези герои дължат своята забележителност именно на неговите умения.

Изпод четката и въображението му са излезли още Чубака, C-3PO и уникалното роботче R2-D2, което стана любимец на зрителите, без дори да разполага с оформено телосложение или черти на лицето. Почти всички герои и пейзажи в първоначалната трилогия на "Междузвездни войни" (епизоди 4-6) са дело на Ралф МакКуори. 

Джордж Лукас казва за него: "Когато думите не ми стигаха, за да опиша идеите си, винаги можех да посоча някоя от невероятните илюстрации на Ралф и да кажа: "Направете го така!" Талантливият концептуален дизайнер е работил и по много други световноизвестни филмови проекти, например "Извънземното", "Завръщане в бъдещето", "Джурасик парк". 

На официалната му страница в момента четем следното: "Неговото влияние върху дизайна ще се чувства завинаги. В сърцата ни няма съмнение, че след векове ще полетят невероятни космически кораби, ще бъдат издигнати градовете на бъдещето и някой някъде ще каже: "Това прилича на нещо, което Ралф МакКуори е нарисувал." 

Ние се присъединяване към тази увереност - творенията на покойния МакКуори ще живеят вечно. Където и да се намира сега, пожелаваме му силата отново да бъде с него!

Почина дизайнерът на Дарт Вейдър  

9 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



5
Не е посочен 06.03.2012|10:51
Уникален е бил
4
Не е посочен 06.03.2012|10:49
Страшна фантазия е имал този човек.
3
Не е посочен 06.03.2012|10:07
жалко за човека
2
Не е посочен 05.03.2012|15:56
много жалко, отиде си още един талант
1
Не е посочен 05.03.2012|15:55
отначало прочетох "Почина Дарт Вейдър"
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay