Какво е G-точката и как да я намерите?

Какво е G-точката и как да я намерите?
unsplash

Малко части на тялото са толкова обсъждани, изследвани и търсени, колкото неуловимата G-точка.

Като цяло G-точката се счита за зона с повишена чувствителност, носеща еротично удоволствие, която се намира на предната вагинална стена. Когато се стимулира по време на секс, G-точката може да бъде вашият билет за оргазъм само от проникване.

Други изследователи отричат напълно съществуването на G-точката. И все пак общият консенсус е, че G-точката действително съществува - дори ако изследователите не са напълно съгласни относно нейното точно местоположение, природа и размер. Някои хора също съобщават за много реална физическа реакция, когато тази област бъде докосната. 

Ето какво знаем и все още не знаем за G-точката. Плюс как да я намерите и да се възползвате от силите ѝ:

Какво е G-точката?

G-точката е ерогенна зона, област, която предизвиква сексуална възбуда, разположена във влагалището. G-точката получава името си от д-р Ернст Грефенберг, който е един от първите лекари, описали областта в медицинската литература. Но споменаванията на "G-точка" датират от Индия през 11-ти век.

През 1950 г. Грефенберг описва "една еротична зона винаги може да бъде демонстрирана на предната стена на влагалището по хода на уретрата." Едва през 1980 г. обаче други изследователи наименуват областта на негово име.

Все още има известен дебат дали това място е отделен полов орган или част от мрежата на клитора. В проучване от 2012 г. лекар прави дисекция на труп и идентифицира G-точката като торбичка с тъкан, подобна на еректилна, върху горната вагинална стена. Но други лекари изразяват съмнения относно находката, а по-късно проучване, проведено през 2017 г., подкрепят тази теория.

По-нови изследвания показват, че G-точката най-вероятно е част от мрежата на клитора. Външната част на клитора е малка част, която се намира над отвора на уретрата. Въпреки това, клиторът всъщност се простира във влагалището във формата на подкова. Тази "клиторна мрежа" е пълна с чувствителни нервни окончания. Така че, когато G-точката се стимулира по време на секс, вие всъщност стимулирате част от клитора.

Къде е вашата G-точка?

G-точката се намира на няколко сантиметра по протежение на вътрешната предна стена на вагината - горната стена, ако лежите по гръб. Това е няколко сантиметра нагоре, около една трета от пътя, въпреки че варира от човек на човек. 

G-точката е малко по-нависоко за някои хора, докато за други може да е по-близо до вагиналния отвор. 

Как да намерите G-точката си?

Трябва да можете да усетите собствената си G-точка с помощта на пръстите си, като изследвате горната вътрешна стена на вагината. Опитайте да пъхнете пръст с дланта нагоре и размърдайте пръста си. Усеща се малко по-грубо, нещо като портокалова кора. 

Когато сте на лов за вашата G-точка, може внезапно да почувствате спешна нужда от уриниране. Не изпадайте в паника. Това усещане е нормално, като се има предвид близостта на G-точката до уретрата. Някои хора също може да не изпитват никакви усещания. Но за много [хора], в контекста на сексуалните отношения, това е изключително приятно. 

Ако имате проблеми с намирането на вашата G-точка, опитайте да използвате секс играчка, която е насочена нагоре и е проектирана именно за стимулация на тази точка.

Секс позиции за стимулиране на G-точката

За да достигнете G-точката по време на секс, изберете позиции, които насочват пенис или секс играчка към горната предна стена на вагината.

Много сексуални пози могат да ви помогнат да достигнете G-точката, но ето някои основни:

Каубойка: Мъжът лежи по гръб, а жената ляга върху него. Проникването трябва да бъде на около 45 градуса. 

Кучешката: Кучешката е друга много подходяща поза, ако искате да стимулирате G-точката. 

По-мощен ли е оргазмът, предизвикан от G-точката?

Дали вагиналните оргазми и клиторалните оргазми наистина трябва да се класифицират като различни неща все още е предмет на дебат. Но много жени казват, че оргазмите от стимулиране на тяхната G-точка – самостоятелно, с вибратор или с партньор – са уникални.

Това явление е описано и в медицинската литература. Проучванията описват клиторните оргазми като "локализирани, интензивни и физически удовлетворяващи". Докато вагиналните оргазми се описват като "по-силни и по-дълготрайни" и "по-психически удовлетворяващи", с "усещане за цялото тяло" и "пулсиращо усещане".

G-точката предизвиква ли женска еякулация?

Стимулирането на G-точката също може да предизвика внезапно освобождаване на бистра течност от уретрата. Това явление е известно като женска еякулация.

Някои експерти смятат, че роля играе нещо, наречено жлези на Skene. Тези жлези в областта на G-точката произвеждат течност, която помага за смазването на женската уретра. Смята се също, че имат някои от същите компоненти като мъжката простата (това, което се счита за "мъжката G-точка").

Подобно на самата G-точка, женската еякулация и също се обсъждат. Някои експерти смятат, че тази течност е разредена урина, а други отбелязват, че женският еякулат и урината са две много различни неща.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

3 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay