Можеш ли да победиш европейската шампионка по билярд? Пробвай!

Билярд за жени и не само

Можеш ли да победиш европейската шампионка по билярд? Пробвай!

Жасмин Оушан е жена, чийто лик с удоволствие бих си сложила на десктопа, за да ме вдъхновява при всяко пускане на компютъра. Тя не е знаменитост, нито е пробила в своята сфера чрез външния си вид. Успяла е да изпълни мечтата на повечето хора, които познавам - да превърнеш хобито си във високоплатена професия.

 

Жасмин Оушан играе билярд, при това играе толкова добре, че едва 22-годишна става първата жена в историята на този спорт, заела трето място на Световното първенство за мъже, дисциплина стрейт пул. Да, правилно прочетохте - в първенството за мъже.

Днес тя е на 25 години и е най-обещаващата жена в Световния билярден спорт. През 2008 г. е обявена за Спортист на годината в родната й страна Австрия. Тя също е европейска шампионка през 2010 г. във всичките 4 дисциплини по пул за жени и световна шампионка отново за жени по пул 10-та топка за 2010 г. От 2006 до 2009 г. Жасмин е номер едно в женската ранглиста.

 

В началото на февруари ще имаме възможността да видим на живо как първата дама на билярда владее щеката. Тя ще посети България в рамките на турнира "Chivas Billiard Week", организиран от Перно Рикар България и Флеш билярд клуб. Това събитие протича под егидата на Българска Билярд Федерация и ще се проведе от 2-ри до 5-ти февруари в залата на Билярд клуб Флеш (бул. България 49А).

 

Много натоварена програма, свързана с популяризирането на билярда у нас очаква Жасмин Оушан. Един от дните с нейно участие е запазен за българските професионални състезатели по билярд и ще протече в две сесии. Едната ще бъде обучение, обмяна на опит, стратегии и техники, които трябва да владее един професионален състезател, а другата ще бъде посветена на one round challege matches, срещу нея. Тези които се запишат и участват ще получат специална грамота подписана лично от Жасмин.


Кулминация на изявата й ще бъде планираната Вечер на демонстративни мачове срещу хора от спортния, културния и светския живот в България, както и артистична "трик шот” програма.
Тези които искат да участват в one round challege matches, трябва да изпратят три имена, възраст и контакт за обратна връзка (телефон или мейл) на office@flash-billiard.com.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay