Превърнете спорта в семейно занимание

Семеен спорт

Превърнете спорта в семейно занимание

Съпругът ви гледа телевизия часове наред и не желае да чуе за физически упражнения? Децата ви знаят думата "спорт" само като подкатегория при компютърните игри? Време е да вземете нещата в свои ръце и да убедите семейството си, че ежедневната активност осигурява здраве и добро настроение. А нищо няма да ви сплоти повече от съвместните занимания като колоездене или пък тичане.

 

Физическото натоварване е най-важният аспект от здравословния начин на живот, заедно с балансирания хранителен режим. И тук не става дума за сваляне на килограми, а за достигане на хармония със себе си – достатъчно е просто да се чувствате енергични.

 

Използвайте силни аргументи, за да промените мирогледа на най-близките си. Физическото натоварване намалява риска от напълняване. Всеки знае, че липсата на тренировки може да доведе до нежелано увеличаване на килограмите. Има и още няколко причини човек да тренира, защото спортът:

 

Намалява риска от инфаркт и други заболявания на сърцето. Хората с динамично ежедневие и дори средна честота на посещенията във фитнеса е слабо вероятно да имат проблеми със сърдечно-съдовата система. Рискът от диабет и ракови заболявания също намалява вследствие на физическото натоварване.

 

Осигурява здрави мускули и стави. Редовните тренировки водят до силна мускулатура. Аеробните упражнения пък като тичане, каране на ролери или даже танцуване, подобряват костната система при подрастващите. Възрастните също имат полза от подобен тип спортуване, тъй като ги предпазва от остеопороза.

 

Подобрява умствената дейност и помага при справяне със стресови ситуации. Няколко психологически проучвания показват, че спортуващите хора взимат решения по-лесно, планират синтезирано и имат силна памет. Физическото натоварване също намалява чувството на безпокойство и осигурява спокоен сън през нощта.

 

След тренировка, тялото чувства умора, но съзнанието е спокойно, затова спортът може да се използва и като антидепресант. Нещо ви тормози и дори константно разваля настроението ви? Отидете във фитнеса за час или пък поплувайте, колкото можете. Гарантираме ви, че поне през това време няма и да се сетите за проблемите си.  

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay