Спортът укрепва връзката майка-дете

Влезте във форма с децата

Физическите натоварвания помагат да се освободим от натрупалото се напрежение през деня, прочистват ума и съзнанието - нищо ново дотук, но според последните проучвания спортът оказва изключително благотворно влияние върху способностите за перцепция и учене на децата. Оказва се, че като запишем малчуганите на плуване, бойни изкуства или танци, не само се грижим за здравето им, а  помагаме за по-лесното усвояване на учебния материал и по-добрата памет.

 

Ето няколко лесни упражнения, с които бихте могли да поддържате форма и да разсеете детето, докато подготвя домашните за следващия учебен ден.

 

 

Упражнение: Везна


Седнете на пода лице в лице и застанете в поза като за коремни преси. Сплетете крака. Наклонете се назад, но без да допирате пода. Задръжте, след това отново се наклонете напред едновременно. 

 

Упражнение: Подай ръка


Визуалният контакт отново е от значение. Заемете поза за лицеви опори. След всяка лицева опора прехвърлете тежеста съответно на дясна или лява ръка, а свободната подайте на партньора. Направете 10 повторения като сменяте ръцете. 

 

Упражнение: Доверие


Нека детето ви се обърне с гръб към вас и се отпусне рязко към вас, за да го хванете. Това упражнение е взаимствано от тренингите за изграждане на доверие, които психолозите провеждат.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay