Професиите, които карат хората да пушат

Професия пушач

Професиите, които карат хората да пушат

Дали съществува връзка между тютюнопушенето и професията? Проучване на руски сайт сред над 7200 души от 40 професии показа къде има най-заклети пушачи.

 

Оказа се, че най-много и най-заклети пушачи има сред охранителите и гробарите. 47% от представителите на двете професии се оказали пушачи.

 

Живот без цигарен дим не могат да си представят също 45% от мениджърите и 44% от шофьорите.

 

Най-много бивши пушачи пък има сред еколозите. 51% от са успели да се избавят от вредния навик. С отказа се справили също и 42% от лекарите, които в миналото са били пушачи.

 

Не случайно се казва, че учителят трябва да е за пример на учениците си и за доказателство това е най-малко пушещата според проучването. Цели 52% от училищните и университетски преподаватели никога в живота си не са се изкушавали да запалят. Това се отнася също за преводачите 51%)и счетоводителите 49%.

 

Подобни резултати показало и проучването сред жените. Отново тези, които работят в гробищните паркове, пушели най-много 30% Доста заклети пушачки има и между жените-мениджъри 28%, журналистки и мениджъри в сферата на логистиката 27%.

 

Най-големи успехи в борбата с тютюна постигнали дамите на ръководни постове, както и работещите психолози - 35% отказали цигарите.

 

Изглежда екологията прави хората загрижени не само за околната среда, но и за собственото здраве, защото и при жените броят на пушачите в тази сфера е много нисък. 74% никога не са пушили. Сред дамите, които не са палили никога цигара, начело са още преводачите 72% и жените от IT-сектора 67%.

0 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay