Бурлеска шоу в София

Бурлеска шоу в София

"Стройна червенокоса красавица, омотана в ресни и с ослепителни златни обувки на токове, танцува под наелектризиращите, психеделични звуци на Джими Хендрикс. Докато се люлее, тактува с рамене и предизвикателно се завърта, тя не спира да се усмихва за десетките фотоапарати, които снимат бързи серии, за да уловят всяко нейно движение..."

Така започва разказа си за бурлеска спекталките в Ню Йорк наш журналист, посетил и преоткрил това възраждащо се и облагородено "срамно" изкуство, заради което в началото на миналия век са се вдигали бунтове и са се водели дългогодишни спорове.

Този спектакълът е нещо, което задължително трябва да се види на живо. Той
е едно от малкото неща, които успяват все още да спрат дъха на зрителя, имайки предвид, че живеем във времена, в които сме видели почти всичко.

Преобръщайки обществените норми буквално "с главата надолу", бурлеската съчетава кабаре, танц, музика, ефектни костюми и еротика в един стилен, закачлив и изтънчен спектакъл с над 150 годишна история. Преди няколко години бурлеска изкуството отново стана център на вниманието, благодарение на Dita Von Teese.


Сега тя е по-близо и до България. Имаме още малко време, за да се подготвим за истински ново преживяване - на 13 януари за първи път у нас гостува атрактивната френска бурлеска трупа на Lady Flo - Neo Retro. Tя пристига по покана на суинг величията The Smugglers Collective, които ще нагорещяват още повече сцената.
 
Второто издание на
SOFIA BURLESQUE REVUE ще се проведе в Sofia Live Club. В събитието ще вземат участие танцьорки от цяла Европа, сред които добре познатите на посетителите на първия бурлеска спектакъл: парижката легенда Lady Flo е певица и художествен ръководител на трупата, както и най-известната водеща на такива спектакли в Европа. С нея пристигат още възхитителните Lalla Morte, Mademoiselle Ô, Lada Redstar, за които можем да кажем много неща, но няма. За да отидете на представлението с интерес и детско любопитство.

Специално за второто издание на SOFIA BURLESQUE REVUE от Лондон идва
и Lady Ane Angel, известна със своите спиращи дъха огнени представления.

Изобщо, ако само сте чували за бурлеска представления, но никога не сте имали удоволствието да гледате такова, не се замисляйте. На тези пърформанси ще видите колкото мъже, даващи бакшиши на съблазнителните дами, толкова и жени, правещи същото, но с още по-голям ентусиазъм. Ще е интересно и запомнящо се, обещават органзаторите. А ние безрезервно ще им повярваме, за да си подарим една секси нюйоркска вечер в центъра на София.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay