Коледният салса бал разпалва латино страсти през зимата

Принцът на салсата ни кани на танц

Коледният салса бал разпалва латино страсти през зимата

През последните шест години Коледният салса бал се превърна в традиция и очаквано събитие за многобройните почитателите на салсата. Тази година фиестата отново е е организирана от Salsa Fiesta Team и ще се случи на 4-и декември, в зала 3 на НДК.

 

За пръв път балът ще бъде целодневен: ще започне по обяд с уроци от виртуозния Джони Васкес - хореографът на Марк Антъни, ще ни наелектризира с финала на състезанието за Купа България за трите дивизии (професионалисти, аматьори и отбори), ще премине в шоу програма и ще продължи в летен ритъм с концерт на Калин Вельов и група Tumbaito заедно с Mango Duende, а накрая ще приключи с парти и DJ-и, докато ни държат краката.

 

Безспорно акцент е уъркшопът по салса с Джони Васкес - "Принцът на салсата”, който е мексиканец и живее в Испания. Можете да го видите как танцува във видеото на парчето "I need to know” на Марк Антъни.

 

Необикновеният танцьор е роден в Гуадалахара и до 14-ата си година се занимава основно с футбол. Едва когато се премества да живее в Лос Анджелис, Васкес започва да танцува салса. Печели три поредни пъти Световното салса състезание в Лос Анджелис в дивизия "Професионалисти”. Известен е и като създател на L.A. салса стила, заедно с двамата си братя.

 

През 2002 година Джони Васкес се установява във Валенсия, където сформира танцовата група Johnny Vazquez y su imperia azteca. Освен изключителен танцьор, той е и певец, има издадени два албума със свои изпълнения. Негово е популярното латино парче "Baila Rumbero”.

 

Всеки, който желае, може да се включи в уроците на Васкес без значение нивото на владеене на латино движенията. От българска страна участие в Коледния салса бал ще вземат Памбос Агапиу, Алфредо Торес, Раул Торес, музикантите от група МангоДуенде, Калин Вельов и други. Билетите за фиестата вече са в продажба на цени между 5 и 55 лева.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay