Колариум или безвредното чудо за тен

Уредът наподобява солариум, но с розови безвредни лапми

Колариум или безвредното чудо за тен

Знаете ли, че колагенът е главният белтък в съединителната тъкан на човека? И постоянно се възпроизвежда. Когато минем границата на 25-те години обаче процесът започва да се забавя и да отслабва. Меките тъкани в тялото и костите започват да стареят, а липсата на колаген води до намаляване на еластичността на кожата, както и до нейното изсъхване и набръчкване.

Съществува уред, който, "според листовката", едновременно придава шоколадов загар на кожата, стяга я, стимулира производството на колаген и изглажда фините бръчки.

Неговото име е колариум: образувано от "колаген" и "солариум".

Визуално прилича на познатите ни солариуми, дори може да бъде вертикален или хоризонтален. Но приликите стигат само до там.

Лампите в колариума не съдържат вредните UV-A и UV-B лъчи. Те излъчват лъчи с честота 633 нм, а за нея е доказано, че веднъж абсорбирана от клетките, които произвеждат еластични фибри и колаген, започва да стимулира клетъчната активност и увеличава производството на колаген.

Не е задължително терапията да бъде съпътствана и с почерняване, защото лапмите за тен могат да бъдат спрени. Освен това, има възможност за избиране на отделни процедури: антицелулитна, за изглаждане на бръчки и с отслабващ ефект. Възможно е програмите да бъдат и комбинирани.

За разлика от солариума, колариумът не изисква предварителна подготовка на кожата, тъй като колагеновите лампи са безвредни. Нужно е единствено да бъде добре почистена, а в кабинката всички бижута да бъдат свалени.

Специалистите съветват да се правят по около 3 процедури седмично, със средна продължителност 15 минути. Необходими са около 20 терапии, за да има видим ефект. След това се правят поддържащи процедури, които са не повече от 3-4 месечно.

У нас колариумите съществуват от няколко години, но сякаш не успяват да "победят" влиянието на солариумите, вероятно заради честотата и продължителността, която изискват уредите с розовите лампи. Препоръчителните цени за минута са средно 2 лева, но сайтовете за колективно пазаруване предлагат оферти, в които сумата пада до три пъти.

Вие посещавали ли сте колариум? Ще се радваме да споделите с нас впечатленията си.

31 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



9
Не е посочен 20.11.2012|15:58
все едно да има полезен алкохол :)
8
Не е посочен 20.11.2012|15:22
смешно , ама има хора , които вярват на такива глупости
7
Не е посочен 20.11.2012|14:16
Солариум и подмладяване .... звучи меко казано смешно. Всички знаем за вредата от солариума и не виждам как може да има подмладяващ ефект.
6
Не е посочен 19.11.2012|13:36
няма такова нещо тази измислица да е безвредна , просто няма как :)
5
Не е посочен 19.11.2012|13:31
Не съм много убедена, тъй като в началото и за солариума се твърдеше, че е безвреден. Общо взето най-добре е човек да се излага умерено на слънце и то постепенно през цялата година - от ранна пролет до есента...
4
Не е посочен 19.11.2012|10:39
Все съм си мислила че имат и страничен ефект и колариумът е вреден за кожата.Сега май ми променихте мнението и ще го пробвам задължително.
3
Не е посочен 19.11.2012|10:33
Наскоро гледах по телевизията за подобни процедури и ми стана доста интересно, тъй като става въпрос за напълно естествено затопляне на кожата, което я кара да подобри кръвообръщението, а с това и вида на кожата.
2
Не е посочен 19.11.2012|09:42
Не само,че е безвреден,ами и зарежда кожата с колаген и й действа много добре.
1
Не е посочен 19.11.2012|09:10
Преди около 4 години чух за въпросните колариуми и бях доста изненадана как е възможно да не вреди, че даже и да помага. Не съм го пробвала. Трябва ми доста повече информация и сигурност, преди да се пъхна в такова нещо, но засега съм положително настроена и след около година-две може да го посетя, ако няма нови плашещи изследвания или пострадали от него.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay