Конкурс за детска рисунка на застрашени от изчезване животни

Нарисувай ми лалугер

Разпространителите на 3D филма "Епоха на животните" заедно с българския офис на международната природозащитна организация WWF стартираха конкурс за детска рисунка на тема "Застрашен съм". Той цели да обърне внимание върху заплахите, които грозят родните лалугер, пеликан, морски орел и рис, чиято съдба не е далеч от тази на мангустата Били, лъва Сократ, мъдрите костенурки или тасманийския дявол от "Eпоха на животните" 3D.

 

Крайният срок за изпращане на сканираните рисунки на четирите български вида е 10 януари, а адресът е kampania@wwfdcp.bg. Снимки-образци, от които може да се гледа, са качени в сайта на WWF – wwf.bg. Най-добрите художници ще бъдат наградени с билети за "Eпоха на животните" 3D и със сувенири от WWF.

 

Инициатива на WWF за символично осиновяване на българския лалугер, пеликан, морски орел и рис стартира през декември месец миналата година. Целта й е събирането на средства за опазване на ливади и пасища в три места от европейската екологична мрежа "Натура 2000” в Плевенския регион и района на Природен парк Русенски Лом, където живеят колонии на лалугер; за възстановяване на местообитанията на пеликана и морския орел в българския участък на река Дунав около Природен парк Персина и за опазване на старите естествени гори в Западна Стара планина, където в последните години се наблюдава завръщането на риса, смятан за изчезнал от българските земи.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay