Куклена Коледа с продължение

Куклена Коледа с продължение

Куклена Коледа с продължение

Дядо Коледа е почти невидим в премиерната "бебешка" коледна история в Столичния куклен театър - "По следите на Дядо Коледа" от Румен Николов. Постановка е на Бисерка Колевска, сценографията и куклите са Свила Величкова, музиката - на група "Акага". Участват Венцислава Асенова, Георги Стоянов, Димитър Тодоров, Ивет Лазарова - Торосян, Явор Гигов.

Премиерата е на 14 декември от 19.00 ч. в салона на ул. "Гурко", а с нея се открива и традиционната коледна кампания на театъра, съобщават от трупата. "Искахме да направим едно симпатично, сладко, бебешко представление, което да има красиви кукли, хубав декор, симпатични етюди, без задълбочени анализи - по-скоро една история, разказана по бебешки. В нея Дядо Коледа ще е като невидим. Той ще се появява по главите и опашките на героите, както и по най-невероятни места като тенджери и саксии - тоест не може да се усети въобще кой управлява Малкия Дядо Коледа," казва за представлението Бисерка Колевска.

В спектакъла, който според екипа е за деца над 3 години, в навечерието на Коледа всички горски обитатели са се събрали да украсят елхата и да посрещнат Дядо Коледа. Зайчето, Мечето, Прасенцето, Патенцето нямат търпение да дойде добрият старец с големия чувал, пълен с подаръци. Те са толкова нетърпеливи, че в желанието си да настъпи по-скоро дългоочакваният миг взимат една от мъничките играчки за елхата за истинския Дядо Коледа и така започват щури приключения...

"Ще дойде ли истинският Дядо Коледа и какви подаръци ще получат героите, а и вие - елате и ще разберете," канят от театъра. По думите на Бисерка Колевска Зайчето, Мечето, Прасенцето и Патенцето от пиесата ще станат толкова интересни на зрителите, че е възможно и да ги виждаме не само по Коледа. "Тъй като героите станаха много симпатични, решихме да видим това семейство как би се чувствало около Великденските празници или около Баба Марта. Така че тази компания, която живее в гората, може да я виждаме не само по Коледа," казва режисьорката.

"Очаква ни една интересна приказка с продължение," допълват от трупата. Както винаги, в навечерието на коледните и новогодишните празници малките софиянци и гости на столицата ще имат много празнични и незабравими срещи постановките на Столичния куклен тетаър и, разбира се, с дядо Коледа и Снежанка.

"Коледен карнавал", "Снежната кралица", "Доктор Дядо Коледа" и "Тримата снежковци" са другите празнични спектакли, които ще се играят всеки ден от 14 до 26 декември в салоните на театъра - на ул. "Гурко" и в парка "Заимов".

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay