Невъзможният избор

Бракът или кариерата?

Невъзможният избор

Вокалът на известната банда Nine Inch Nails се ожени миналата година. Защо ви го казваме? Защото девойката за която се ожени бе също като него певица в група, но напусна кариерата и членовете на бандата, за да стане съпруга...

 

Кечистката Лилиан Гарсия наскоро обяви, че се оттегля от ринга след 10 години, за да свали пояса и да сложи брачна халка вместо него.

 

Едва ли това са единствените подобно примери, но и без да изброяваме, пак се замислихме – ако не можем да имаме и двете – и ако парите не са проблем – кое бихме избрали?

 

Винаги е учудващо, когато чуем някой да смята брака за края на всичко и от начина, по който някоя чувстват, че единственият адекватен начин да почувстват персонално удовлетворение е като стигнеш до олтара.

 

Интересно изказване, което чухме по въпроса бе: " Всеки път, в който откажа нещо на мъжа ми заради работа, трябва след това да откажа нещо не шефа си, заради мъжа ми. Благодарна съм на съпруга ми за неговото търпение и подкрепа, от които се нуждаех, за да успея да изградя кариера."

 

Не можехме да не се зачудим – дали съпругът на тази жена би могъл да благодари за същото нещо...?

 

От друга стана индийската актриса Рани Мукерджи каза в интервю, че слуховете за евентуална женитба пречат на кариерата ѝ, защото никой продуцент не искал да се анагжира с нея, ако тя не може да е напълно отдадена на проекта.

 

В крайна сметка, без значение колко сме добри в работата си и колко добре умеем да жонглираме със задълженията си, винаги ще има едно предположение, че жена която е посветена на съпруга си и семейството не може да бъде също толкова посветена на работа и обратното.

 

Сякаш все повече жени се примиряват с това убеждение. Или просто с течение на времето се убеждават, че то може би отговаря на истината?

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay