Идва един край, а с него и една равносметка

За една по-успешна година

Идва един край, а с него и една равносметка

Идва краят на една година, а с него и времето за равносметка. Можеш да оставиш 2010г. да се изплъзне просто ей така, или да влезеш в ролята на изследовател и да преоткриеш някои полезни истини.

Твоята кариера и живот са чудесен източник на информация за твоето изследване над качествата, които си развила или може би изобщо не си. Замисляйки се над изминалите моменти можеш да отключиш вътрешните си желания, а защо не и да определиш бъдещите си цели.

Трите основни въпроса, които водят със себе си и ключовите отговори са следните:

 

1. Какво ме вдъхновяваше най-много и защо? 

Върни се назад в спомените си за извършената работа през последната година. Сега се сети какво точно правеше всеки пък преди да се захванеш с новата си мисия. Говорим за онези моменти, когато наистина си била удовлетворена от свършеното. Може би има нещо конкретно, което ти помага и зарежда батериите ти. Ако вече си се сетила за магическия извор на енергия, запитай се "Защо?" Кое прави това нещо толкова мотивиращо? Намирайки отговора ще осъзнаеш и кое всъщност е нещото, което може би несъзнателно обичаш толкова много и на него дължиш най-важните си постижения.

 

2. Какво всъщност те изтощаваше?

Сега се замисли за противоположно на гореспоменатото състояние. За моментите, когато не можеш да се познаеш. Какво всъщност те променя и изтръгва всичките ти сили? Дали не е липсата на дадена личност в живота ти, лошото време навън или пък нещо в себе си, което не харесваш. Отново се запитай защо - какво толкова ти влияе, че да се държиш различно?

Съзнавайки "вредителите" и пречките по пътя си, ще можеш да си съставиш план как да елиминираш дразнителите. Какъв по-подходящ момент от новогодишната вечер, за да си обещаеш повече промени, които обаче този път наистина да извършиш.


3. Кои предизвикателства ме промениха?

Всяка една година носи със себе си трудни моменти, така както и 2010-та. Припомни си всички трудности, които си преодоляла. За всички онези малки лични победи, които си си извоювала. За личните качества, които си развила. Няма по-приятно чувство от това да знаеш какво точно си постигнала. След като си отговориш на тези въпроси се замисли и с какво точно тези събития са те променили. Дали все още не съществуват промени, които искаш да направиш? Добавяме в списъка и още едно новогодишно желание, но не само желание, а и конкретна цел.

Без значение е дали приключващата година е била страхотно изживяване или пълен кошмар. Важното сега е, че с ясна представа за себе си и новите си цели си готова да посрещнеш бъдещето, изпълнена с надежда и много уверена. Можеш!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay