Пролетно почистване и ново вричане в любов

Пролетно почистване на душата

Пролетно почистване и ново вричане в любов

Както стана ясно – пролетта дойде. Литературни метафори и цветни хиперболи нахлуват с кръвта в главата ни, от всяко ново разцъфнало дръвче, тревичка или цвете. Слънцето сякаш е по-жълто, а всичко това, за повечето от нас значи нова доза енергия, надежда и оптимизъм.

Прекрасно е чувството да излезеш навън на силното слънце, особено след дълга и продължителна зима с нищо по-различно и приятно от сиви новини относно икономиката и лошото време.

 

Не знаем за вас, но ние вече мечтаем да излезем навън и да вдишаме флорален въздух и добро настроение, да почистим гардероба и да изпратим уморените зимни дрехи, някъде далеч за летен сън. Едва ли има нещо по-ободряващо от това да разчистиш дома си от всички вещи, които знаеш, че няма да ти потрябват в близките няколко топли месеца.

 

Понякога обаче може да бъде малко натоварващо това упражнение, всяка пролет едно и също. Не само, че трябва да се опитаме да влезнем в миналогодишния бански, но трябва и да се платят данъците, да се пресадят цветята, да се пренесат на слънце (за онези, които нямат градина) и да се сложи един слой свежа боя на необходимите места. Да се има предвид, че тук не споменаваме основното пролетно почистване.

 

А знаете ли, че и връзките се уморяват и раздрипват, също като къщата ви след дълга зима? Особено ако сте я пренебрегвали, така както пренебрегваме дома си през сивите месеци.

 

Както за дома, сега е времето да изчистите натрупаните негативни емоции от връзката си. Ето няколко съвета как да внесем енергия и свежест в любовта:

 

Уморени сте от почистването? Поискайте си масаж, на свещи, с масажно олио и леко открехнат прозорец, от който най-накрая да навлезе струя пролетен и топъл въздух.

 

Направете си пикник среща в събота. Двамата. Излезте, разходете се на слънце, хапнете и после се приберете и си направете продължителен и дълбок следобеден сън. Само вие и той, без намесата на външния свят.

 

Намерете си закътано местенце, на което е достатъчно тъмно, за да паркирате колата. Останалото го знаете – помните ли колко вълнуващо е било като сте били тийнейджъри?

 

Внесете нови цветя у дома, цветни и живи. Дори на мъж би му направило приятно впечатление.

 

Времето на данъците е идеално за слагане на финансите и къщата в ред. Но пролетта от своя страна, е идеална за слагане на спиритуалната ви къща също в ред. Поговорете с половинката си – кога и за двамата ще е удобно да си вземете няколко почивни дни и още с първото хубаво време да избягате някъде за кратка почивка. Действа безотказно.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay