Самочувствието на жената зависи от теглото й

В огледалото виждаме по-дебелото си Аз

Самочувствието на жената зависи от теглото й

Жените виждат изкривен образа си в огледалото и дори да са слаби, се възприемат като дебели, съобщaва в. "Дейли телеграф".

Само една на 17 жени с нормално тегло се мисли за слаба, а едва 13 процента са доволни как изглеждат.

 

При мъжете не е така. Те не са склонни да мислят, че са дебели. Само 6 процента от тези с нормално тегло мислят, че би било добре да отслабнат.

 

Сред анкетираните с наднормено тегло също има голяма разлика при двата пола. Два пъти повече жени, отколкото мъже казват, че се срамуват от тялото си. За тях самочувствието често зависи от теглото, докато мъжете са по-прагматични, независимо дали са пълни или не.

 

"Жените се притесняват много повече от мъжете какво мислят хората и затова не се харесват - казва Карил Ричардс от направилата изследването компания за отслабване. Противно на всеобщото схващане, че жените обожават да си купуват дрехи Ричардс казва: "За тях купуването на дрехи често е неприятно, защото огледалото им напомня колко много не се харесват." 

 

Мъжете най-често обясняват наднорменото си тегло с алкохола, а жените - с шоколада. Ако решат да отслабват, мъжете обикновено го правят по здравословни причини или за да могат да играят с децата и внуците, а не за да изглеждат добре.

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay