Кралицата на попа празнува рожден ден

Мадона навършва 53 година днес и продължава да е най-голямото име в шоубизнеса

Днешният ден е празник за една от най-известните жени на планената. Богинята на попа Мадона навършва 53 години, за които никога не бихме предположили, тъй като за Мадж сякаш времето е спряло и тя прави всичко възможно, за да се поддържа в топ форма.

За лъвицата може да се разказва много и никога няма да е достатъчно.

 

Жената, променила завинаги лика на шоубизнеса е родена в Мичиган през 1958 и изминава дълъг път, за да се превърне в живата легенда, която е днес. Мадона Луиз Вероника Чиконе е френско-канадски корени, а баща й е човекът, който държи дъщеря му да се занимава с музика и я записва на уроци по пиано, в кръвта на Мадона обаче са танците и само няколко месеца по-късно заменя пианото с курсове по балет. Тя се записва в гимназията Рочестър Адамс, където е пълна отличничка и освен това е мажоретка. След като завършва, тя постъпва в Мичиганския университет, където получава стипендия заради постиженията си в танците.

Под въздействието на своя учител по танци, Мадона изоставя следването и само след един семестър се премества в Ню Йорк, за да търси успех като танцьорка. Учи модерни танци при легендата Марта Греъм. След като през 1979 участва като танцьорка в световното турне на френската диско звезда Патрик Ернандес, Мадона решава да изостави танците и се насочва към правенето на музика. Сформира няколко групи, сред които Breakfast Club и Emmy. Пише сама няколко песни, чрез които става известна в няколко местни нюйоркски клуба.

Зад гърба си тя има 11 албума. Първият й хит е Everybod, продуциран от Марк Каминс. Песента стига до номер 3 в класацията на Билборд за танцувални песни.
Не е нужно да се изброяват неизброимите участия, албуми и сингли на най-голямата световна звезда по път й нагоре. Няма човек, на когото да не е известно, че кариерата й е възходяща.

Пресата определя турнето на Мадона от 2006 година като поредния скандал на певицата поради острите нападки срещу Джордж Буш, когото тя безсрамно сравнява с Хитлер и препратките към Християнството - Мадона пее разпъната на кръст. Заради това богохулство Руската православна църква призова към бойкотиране на концерта на звездата в Москва през 2007 година.

 

През 2009 година Мадона зарадва с концерт и българските си фенове, които наброяваха около 60 хиляди, а много от тях твърдят, че никога няма да забравят зрелището, което тя сътвори пред очите им.

Мадона е специална не само като творец, но и като личност. Тя има езотерични интереси и името й често се спряга във връзка с Кабала, Йога и други древни системи и учения. 
Певицата участва в многобройни благотворителни концерти и събития.

На празника й пожелаваме да продължава да радва милионите си фенове по света, защото тя все още е най-добрата. Тя винаги ще е Кралицата.

 

4 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay