Ако са ви се дояли от бабините курабийки, но баба ви не е наоколо, има начин да си доставите вкусът на сладкото удоволствие от детството и ако все още не знаете тайната как да го направите, ние ще я споделим с вас.
Необходими продукти:
- 3 яйца
- 1 чаена чаша захар
- 1 чаша кисело мляко
- 1/2 чаша олио (даже може и малко по-малко)
- 1 лъжичка сода
- 1 разбит жълтък и малко захар за най-накрая
- кора от лимон
Начин на приготвяне:
Първо се разбиват много добре яйцата и захарта. След това се прибавят олиото, киселото мляко, содата и настърганата кора на лимона. Меси се тесто и се разточва на не много дебел пласт, около 1 пръст. Оформяте тестотос формички или, ако нямате формички с чаша.
Курабийките се редят в леко намаслена тавичка, като не трябва да са наредени много на гъсто, защото при печенето доста се уголемяват.
След като се наредят в тавата, всяка една по отделно се намазва с разбития жълтък и се поръсва със захар.
Изпичат се в загрята фурна при температура 180-200 градуса.
Може да поканите и баба ви, за да й покажете, че сте наследили уменията й.
22 | 1 |